Távcsőüzem építésébe kezd Tenken a Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft.

Cimkék: beruházás gyártás ipar Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft. távcső

Napokon belül elkezdődik a Heves megyei Tenken a precíziós optikai eszközöket és fegyvertávcsöveket gyártó Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft. új üzemének építése – közölte a cég projektért felelős értékesítési menedzsere július 26-án.

Kocsis Ádám tájékoztatása szerint a beruházás 350 millió forintból, várhatóan 2018 tavaszára készül el és ezt követően rövidesen a termelés is beindul a közel egy hektáros területen felépülő, bruttó 550 m2-es csarnokban.

Az új telephelyen elsősorban vadászati, hadiipari és sport célokra használt fegyvertávcsöveket állítanak elő, ám az elképzelések szerint a későbbiekben orvosi célokra használt berendezések – fogászati mikroszkópok, orvosi fejlupék – összeszerelését is végzik majd. Az üzem 30-35 új munkahelyet teremt, éves kapacitása 8000-10 000 fegyvertávcső lesz, amelyeket nagyrészt külföldön értékesítenek.

Kocsis Ádám elmondta: a jelenleg mintegy 70 embert foglalkoztató Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft. fő profilja precíziós optikai lencsék, prizmák, optikai félgömbök, illetve száloptikai komponensek gyártása, továbbá fegyvertávcsövek és szerelt optikai komponensek összeszerelése. Termékeik 90%-át külföldön, míg egytizedét Magyarországon értékesítik. Legfőbb exportpiacaik Németország, Hollandia és Svájc, jelentős a kivitelük az Egyesült Királyságba és a Közel-Keletre is.     

A vállalkozás 2016-os árbevétele megközelítette a 6 millió eurót, amelynek 30%-os növekedésével kalkulálnak az idei évre. A társaság adózott eredménye 747 000 euró volt tavaly, a duplája az előző évinek.

MTI

 

Keresés
Kövessen minket facebookon