Tatabányára települ a Hundeola Stahl Kft.

2014. június 10. Beruházás | Egyéb szektorok

Tatáról Tatabányára települ a rozsdamentes anyagok megmunkálásával foglalkozó Hundeola Stahl Kft., ahol zöldmezős beruházásként új üzemcsarnokot építenek közel 180 millió forintos beruházással – adta hírül a társaság értékesítési igazgatója június 8-án.

– Egy telephelyre költöztetjük a teljes gyártási folyamatot, és robotizált lézerhegesztéssel, illetve lézervágással bővítjük a technológiát. 5000 m2-es ingatlant vásároltunk Tatabányán, ahol év végéig felépítünk egy 1500 m2-es csarnokot. Az épület egyik része megemelt tetejű lesz, ami lehetővé teszi, hogy álló helyzetben szereljünk össze nagyméretű tartályokat. A beruházás költségének felét EU-s pályázaton nyerte el vállalkozásunk – mondta Biró Attila.

A Hundeola Stahl Kft. rozsdamentes anyagokból tervez és készít tartályokat, illetve teljes gyártósorokat élelmiszeripari, vegyipari, és gyógyszeripari felhasználásra. A társaság több hazai és külföldi bortermelőnek készített tartályokat, berendezéseket.

A Hundeola Stahl Kft. 1996-ban alakult, ma 20 főnek ad munkát. A vállalkozás 2013-ban 740 millió forintos árbevételt ért el.

MTI