Szolgáltatásfejlesztési program

2013. augusztus 1. Egyéb | Egyéb szektorok

Az IT Services Hungary debreceni szolgáltatóközpontjában 3 éves szolgáltatás-, eszköz- és eljárásfejlesztési projekt zárult, 463 millió forint uniós támogatás felhasználásával – számolt be róla július 31-én az MTI.

A kutatás-fejlesztési programban összesen 155, a hazai felsőoktatásból érkezett szakember – doktoranduszok, diplomások és hallgatók – vett részt. A kutatások során a Deutsche Telekom számára végeztek információ- és kommunikációtechnológiai fejlesztéseket, valamint a hatékonyabb vállalati működés érdekében dolgoztak ki új módszertani megoldásokat – hangzott el a projektzárón július 31-én.

A szakemberek létrehoztak egy központi adatszolgáltató eljárást, amely képes a vállalat telephelyein, 5 épületben elhelyezkedő 3200 munkavállaló adatait egységesen kezelni. A fejlesztés a cégnél készülő valamennyi alkalmazás számára lehetővé teszi a különböző forrásokból eltérő formátumban érkező adatok rendszerbe foglalását és közös alkalmazását.
A kutatásból nyert adatok felhasználásával egy szoftvercsomag is készült, amely biztosítja az egyes munkafázisok zökkenőmentes megvalósulását, valamint a pontos, előírásoknak megfelelő munkavégzést.

Az IT Services Hungary Kft. a német T-Systems International magyar leányvállalata. Az informatikai és telekommunikációs tanácsadási szolgáltatások köréből a vállalat az informatikai megoldások menedzsmentjére és kiszervezésére, valamint fejlesztésre és rendszerintegrációra összpontosít. Az IT Services Hungary Budapesten, Debrecenben és Pécsett tart fenn telephelyet. A T-Systems világszerte több mint 48 000 munkavállalót foglalkoztat, 2011-ben közel 9,2 milliárd euró bevétele volt.

MTI