Szerelőüzemet épít a Masina Gépgyártó Kft. Kiskőrösön

Cimkék: beruházás gazdaság Masina Gépgyártó Kft. szerelőüzem

Új szerelőüzemet épít év végéig csaknem 700 millió forintos beruházással a Masina Gépgyártó Kft. Kiskőrösön – adta ki a tájékoztatást a cég főkönyvelője július 7-én.

– A jelentős kapacitásbővítő beruházást az Európai Unió 348 millió forinttal támogatja – mondta el Máté Tiborné.     

A kiskőrösi székhelyű Masina Gépgyártó Kft. különféle mezőgazdasági, csomagoló és egyéb gépek, valamint részegységek gyártásával foglalkozik.     

A 2016 januárjában indult bővítés keretében a cég megújuló energiaforrással fűtött 850 m2-es szerelőcsarnokot épít kiskőrösi székhelyén. Az új csarnokban fémmegmunkáló, nagy teljesítményű és pontosságú hajlító gépeket, valamint különféle anyagok hegesztésére alkalmas berendezéseket állít üzembe. A fejlesztés eredményeként jelentősen bővül a cég fémmegmunkáló kapacitása. A jövőben az eddiginél bonyolultabb, komplett termékek gyártására és összeszerelése is vállalkozhatnak. 

A cég árbevételének nagyobbik fele exportból származik. A Masina Gépgyártó Kft. nettó árbevétele 2015-ben 795,5 millió forint volt. Exportból 446,9 millió forint, míg belföldi értékesítésből 348,6 millió forint bevételt realizáltak. – A vállalat adózott eredménye az elmúlt évben 39 millió forint volt – közölte Máté Tiborné.

MTI

 

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon