Személyre szabott létesítmény fejlesztése

2013. november 15. Egyéb | Egyéb szektorok

A Prologis november 14-i sajtóközleményében bejelentette, hogy 15 éves megállapodást kötött a TOMRA vállalattal, amelynek tárgya egy 13 900 m²-es, személyre szabott létesítmény a Prologis Park Bratislava területén, Pozsonyban. Az építkezés várhatóan 2014 első negyedévében kezdődik meg.

A szlovákiai központú TOMRA Sorting, amely norvégiai anyavállalata, a TOMRA Systems ASA tulajdonában áll, szenzoralapú válogató, hámozó és folyamatelemző technológiákat hoz létre a friss- és feldolgozottélelmiszer-ipar részére. A vállalat a létesítményt gépek összeállítására fogja használni, olyan ügyfelek részére, mint a Pepsico, a McCain vagy a Wendt and Lamb Weston Boardman. Elkészülte után az új épületben körülbelül 180 alkalmazott dolgozik majd.

A létesítmény szokásos kiépítésén túl helyet kap majd egy daru, sínek, két belső dokkoló oldalsó rakodáshoz, több, a tető 10%-át kitevő tetőablak, sűrítettlevegő-elosztóhálózat és egy külső előtető is. – Örömmel támogatjuk a TOMRA növekedését ennek a korszerű gyártócsarnoknak a felépítésével. A vállalat igényeinek azonosítása után olyan ajánlatot tudtunk összeállítani, amely egy kiváló helyszínt kombinál személyre szabott megoldásokkal, minőségi kivitelben – mondta Ben Bannatyne, a Prologis közép- és kelet-európai ügyvezetője.

A Prologis Park Bratislava jelenlegi 7 épületében több mint 208 000 m² disztribúciós terület található, az új létesítmény azonban a park összes kiadható területét 222 000 m²-re növeli. A park a pozsonyi városközponttól 24 km-re, keletre fekszik, 2 km-re Senectől, és 16 km-re a nemzetközi repülőtértől, ideális helyszínen a hazai és nemzetközi logisztikai műveletekhez. A park közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a D1-es autópálya első kijáratához (Bratislava–Zilina–Tatry), és a négyes európai folyosóhoz Trnava felé.

A Prologis a vezető ipariterület-szolgáltató Szlovákiában, 3 parkja 430 000 m² területet foglal magában Pozsonyban (Senec), Galantában (Gan) és Nove Mestóban, 2013. szeptember 30-i adatok szerint.