Stratégiai megállapodás és új szolgáltató központ

2013. november 6. Gazdaság | Egyéb szektorok

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá november 5-én a kormány és a norvég Telenor-cégcsoport, ezzel egyidejűleg a telekommunikációs társaság megnyitotta magyarországi szolgáltató központját – közölte az MTI.

Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója mérföldkőnek nevezte cége számára az aláírt megállapodást, amely mögött véleménye szerint valódi tartalom van, és megerősíti a vállalat céljait, illetve magyarországi stratégiáját. A Telenor törökbálinti székházában kifejtette, a társaság egyetért a párbeszéd szükségességével, a kölcsönös bizalom és a kiszámíthatóság elvével, a telekommunikációs hálózat továbbfejlesztésével, a digitális írástudás terjesztésével, továbbá a magyar vállalkozások versenyképességének erősítésével. Mint mondta, elkötelezettek abban, hogy további 10 milliárd forintot fektessenek be a hipernet 4G internet-szolgáltatásának fejlesztésébe.

Kjell-Morten Johnsen, a Telenor-csoport elnökhelyettese és régióért felelős vezetője kiemelte, a cég legújabb befektetésével egy közös, régiós szolgáltatási központot alakított ki Magyarországon.

 MTI