Rekordmagasságú logisztikai bázist épít a Seat

2018. január 4. Logisztika | Egyéb szektorok

A Seat folytatja a martorelli üzemének az Ipar 4.0 szabványainak megfelelő korszerűsítését egy új, automatizált logisztikai központ építésével. A modern alkatrész- és részegységraktárba telepített digitális irányítóközpont biztosítja a logiszitkai központ teljesen automatizált működését – adta hírül a cégcsoport január elején.

A korszerűsített üzem összesen 119 000 rekesz tárolására lesz alkalmas, és 43,7 méteres magasságával a legmagasabb logisztikai épület lesz Spanyolországban. A Seat fontos logisztikai pillérjét jelentő épület kivitelezése várhatóan 2018 végén kezdődik.

A vállalat termelési vezérigazgató-helyettese, Andreas Trostmann szerint ennek a létesítménynek a megépítése is jelzi, a spanyol vállalat komolyan veszi az Ipar 4.0-ás fejlesztéseket. – Ezzel a projekttel jelentősen növeljük logisztikai kapacitásunkat, és a logisztikai munka minőségének emelésével komoly lépést tettünk a járműgyártás hatékonyságának növelése felé – mondta Andreas Trostmann.

Az 5700 négyzetméteres új raktárépület két egységre oszlik majd. Az egyik a csúcsmagasságú, 43,7 méter magas raktár, ahol 7 sorban 24 000 tárolódobozt lehet elhelyezni, s ahonnan óránként 500 tárolót lesznek képesek megmozgatni. A második egység 21 méter magas, ahol 5 sorban 95 000 dobozt lehet elhelyezni, s a tervek szerint óránként 1100 dobozt tudnak innen elszállítani.

Ez az új létesítmény újabb áttörés a martorelli üzem logisztikájában, amely több díjat nyert is az elmúlt hónapokban. Legutóbb a Manufacturing Excellence 2017 díjat nyerte el a Logisztika és Logisztikai Hálózat Menedzsment kategóriában. Az ipari szektor egyik legrangosabb eseményének bíráit a vállalat ellátási teljesítménye és kiváló belső logisztikai megoldásai nyűgözték le. Tavaly júniusban pedig a Barcelonai Nemzetközi Logisztikai Kiállításon ismerték el a spanyol autógyártó SEAT Easy Smart Logistics elnevezésű fejlesztésének innovatív és hatékony megvalósítását. (seat.com)