PHARM Connect 2013

2013. március 21. Egyéb | Gyógyszeripar

Új együttműködések és szakmai megoldások születtek Közép-Kelet-Európa vezető gyógyszeripari csúcstalálkozóján, az idei PHARM Connect Kongresszuson – számoltak be róla sajtóközleményükben a szervezők.

A PHARM Connect Kongresszus a közép-kelet-európai gyógyszeripar és biotechnológia meghatározó üzleti eseménye, amelyet kiemelkedő kapcsolatépítő szerepe tett a régió vezető szakmai találkozóhelyévé. A rendezvényt február 27-28-án, 3. alkalommal tartották meg Budapesten, ahol a szektor több mint 400 döntéshozója gyűlt össze a Corinthia Grand Hotelben a gyógyszeripari gyártók, forgalmazók, kutatóintézetek valamint egyetemek képviseletében, hogy megvitassák a szakma aktuális kihívásait. A helyszínen több mint 1200 előre egyeztetett találkozót folytattak le a résztvevők – ez egyértelműen mutatja a kiemelkedő szerepet, amelyet a rendezvény az iparág fejlődésében betölt.

A több mint 20 ország képviseletében érkező látogatók megismerkedhettek a különböző területek legkorszerűbb szakmai megoldásaival az automatizálástól kezdve a csomagoláson, a logisztikán, a hatóanyagokon és a labortechnikán át egészen a legújabb szoftvertermékekig.  A kiállítói oldalon több mint 120 vezető képviselt többek között olyan cégeket, mint a Phoenix Pharma, a GE Intelligent Platforms, a DHL, az Aptar Pharma, a Festo CEMELOG, a Sartorius vagy az Evonik Industries. A kongresszus számukra is sokkal többet nyújtott termékeik bemutatásánál, hiszen a négyszemközti találkozók – amelyekben a felek előzetesen megállapodtak a rendezvény egyedi online felületén, a Meeting Scheduleren – lehetőséget biztosítottak minden ügyfél egyéni igényeinek részletes átbeszélésére, ezzel téve még hatékonyabbá a rendezvényen eltöltött időt minden résztvevő számára.

A konferencia programja nagy sikert aratott a jelen lévő szakemberek körében. Prof. Dr. Thomas Friedli, a svájci St. Gallen Egyetem Termelésirányítási Tanszékének vezetője a működési kiválóság következő generációjáról beszélt, Dr. Szombathelyi Zsolt, a Richter Gedeon globális kutatási igazgatója az innovatív K+F-ről tartott teltházas előadást. Amer Alghabban, a Merck globális minőségbiztosítási auditor igazgatója Londonból, videokonferencián keresztül osztotta meg nézeteit az új európai uniós farmakovigilancia szabályozásáról. A programot olyan további szaktekintélyek előadásai tették színesebbé, mint például Martin Fitzgerald, a Gyógyszeripari Nagykereskedők Európai Szövetségének (GIRP) igazgatóhelyettese, Miroslava Čikošová, a Lonza Biotec termelésvezetője vagy Dr. Szőke Csaba, a TEVA globális steril technológiák és működési kiválóság igazgatója. Előadásaik, illetve a kerekasztal-beszélgetések között mindenki megtalálhatta a számára érdekeset, ahogy Matthew Russell, az Alltech Serbia CMC csoportvezetője is, aki a szabályozástól az operatív folyamatokig terjedő különböző tudományágak érdekes kombinációját nyújtó programot találta a rendezvény legnagyobb erősségének.

Az informatív előadásokon és a négyszemközti találkozókon kívül különböző informális programok színesítették a kongresszust. Az első esti koktélfogadást, amely remek lehetőséget nyújtott további, kötetlen beszélgetésekre, Terry Siggins, a GE Intelligent Platforms Software & Services európai igazgatójának beszéde nyitotta meg. A GSK Biologicals gyárlátogatás volt a hab a tortán annak az 50 résztvevőnek, akik lehetőséget kaptak rá, hogy bepillantsanak a gödöllői vakcinagyár működésébe.

1200 személyes találkozó, több mint 400 résztvevő 20 ország képviseletében, valamint megszámlálhatatlan új együttműködés és ötletek: ezek a számok mutatják a PHARM Connect jelentőségét a közép-kelet-európai gyógyszer- és biotechszektor számára. Az itt eltöltött 2 nap bizonyára sok részt vevő cég jövőjét meghatározza majd. – Úgy gondolom, a rendezvény nagy hatással lesz a cégünkre, hiszen ezért vagyunk itt: hogy új együttműködésekre, partnerekre leljünk. Sok különböző rendezvényen vettem már részt, de a PHARM Connect a legjobb mind közül – fogalmazott Beatrice Brice, a Polfa Lublin key account menedzsere.

A kongresszust legközelebb ismét a Corinthia Grand Hotelben, Budapesten rendezik majd meg, 2014. február 26-27-én.