Összefogás a margitszigeti ásványvízüzem újraindításáért

2013. november 19. Egyéb | FMCG

A Fővárosi Vízművek Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával összefog az egyik legrégebbi palackozású magyar kincs, a Margitszigeti ásványvíz újraindítása érdekében – áll a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Fővárosi Vízművek Zrt. közös sajtóeseményének november 19-én kiadott anyagában.

2013 a vízügyi együttműködések nemzetközi éve, melynek méltó zárása a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. közös munkája a margitszigeti ásványvízüzem újraindításáért. Az egyik legrégebbi palackozású magyar kincs, a Margitszigeti ásványvíz magyar piacra való visszavezetésének érdekében létrejött összefogás során a Szentkirályi a kiváló minőséget a palackozó technológiájával és know-how-jával biztosítja, a gyártáshoz szükséges megfelelő minőségű vízért pedig a Fővárosi Vízművek felel majd. A folyamat kivitelezéséhez a vállalatok elkezdik a margitszigeti palackozóüzem felújítását, valamint a kiszerelés, az arculat és a dizájnelemek megtervezését. A kivitelezést tekintve prémium termékként fog feltűnni a piacon az új Margitszigeti ásványvíz, ezzel méltó módon hajtanak fejet az együttműködő felek a tradíció és a minőség előtt.

– Fontos feloldása ez az együttműködés annak a mára már csak vélt ellentétnek, amelyet az ivóvíz-szolgáltatók és az ásványvíz-forgalmazók között feltételeznek. A két magyar, környezettudatos cég – felismerve, hogy a víz közös értékünk – ma már egymást erősítik. Közös céljaink eléréséhez szorosan együttműködünk a logisztika, a kereskedelem, a labortechnológia, a vízvizsgálati programok, az infrastruktúra és víztechnológia területén is – részletezte a stratégiai megállapodás pontjait Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója.

– A természetes vizek fogyasztását javaslom, mert azok egészséges vizek, ellentétben a tisztított vizekkel, melyekből a kártékony és drága tisztítóeljárások során a természetes és alapvető ásványianyag-tartalom elvész – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos ügyvezetője.

Mindkét cég vallja, hogy a víz közös értékünk, ezért munkájukkal igyekeznek előtérbe helyezni annak társadalmi fontosságát és a mindennapi életben betöltött jelentőségét. A természetes vizek megfelelő társadalmi megítéléséért a jövőbeli terveik között szerepelnek a közös fellépések hazai és külföldi fórumokon egyaránt.