Olasz ruhaipari cég kezdte meg a termelést Nagykanizsán

2013. szeptember 13. Beruházás | Egyéb szektorok

Magas minőségű férfiruházati termékek befejező kézi varrását végző olasz cég kezdi meg működését szeptember 9-étől Nagykanizsán – közölte a társaság magyarországi ügyintézője szeptember 12-én a Zala megyei városban tartott sajtótájékoztatón.

Nagy Andrea elmondása szerint a 100%-ban olasz tulajdonú Italmake Hungary Kft. 15 dolgozóval, az ipari parkban bérelt helyen kezdi meg tevékenységét. A márkás zakók és télikabátok végvarrására már ez év végéig 50 embert kívánnak alkalmazni, hosszabb távon pedig 100-ra növelnék a dolgozói létszámot. Az üzemben egyműszakos, nyolcórás munkarendben dolgoznak, igyekeznek megfelelni a családos anyák igényeinek. Kifejezetten várják pályakezdők és 50 felettiek jelentkezését is, nem feltétel a szakképzettség, sokkal fontosabb a jó kézügyesség.

Varjas Zoltán, a társaság kézbesítési megbízottja az anyacégről elmondta, hogy az Italmake Olaszországban a varrodai tevékenységen kívül a kozmetikai iparban is érdekelt, ez utóbbi tevékenységgel is szeretnék hamarosan megvetni a lábukat Nagykanizsán. A cég évente mintegy 500 millió forintos árbevételt tervez és egyelőre hatéves határozott idejű szerződést kötött nagykanizsai tevékenységére.

Cseresnyés Péter polgármester (Fidesz-KDNP) a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a szivattyúgyártó DAB Production letelepedése után másfél év alatt ez a második olasz beruházás a városban. Megítélése szerint az olaszoknak azért is érdemes Nagykanizsára jönniük, mert szakképzett és képezhető munkaerőt találnak, a város földrajzi adottságai miatt pedig könnyen elérhető Olaszország.

MTI