Nyár végén avathatják az Audi logisztikai parkját

2013. március 8. Gyártás | Autóipar

Nyár végén avathatják fel az Audi új győri gyárához kapcsolódó logisztikai parkot – közölte az MTI március 8-án.

A létesítményt építő és bérbeadó A-K Építőipari Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Tallosi Károly elmondta, hogy december végére véglegesítették a 9-10 milliárd forint értékű logisztikai park terveit a bérlővel, nem sokkal később elindultak a nem engedélyköteles földmunkák, most pedig már az épületeken dolgozik a 60-80 munkás, zömük győri és környékbeli alvállalkozók alkalmazottja. A munkák előrehaladtával ez a létszám 600 fő közelébe emelkedik majd.

A tulajdonos-ügyvezető közlése szerint a végső változatban a csarnokok, tárolók és előtetők összterülete 74 000 m². Utalt arra is, hogy nem először építenek logisztikai parkot úgy, hogy bérlőnek adják ki a létesítményt, példaként az amerikai Dana, az Audi-beszállító, német Rudolph Logistik Gruppe új győri telephelyét említette.

Arról, hogy milyen távra veszi bérbe a létesítményt az Audi , Tallosi Károly egy tavaly szeptemberi interjúban csak annyit árult el, hogy a beruházás értékének megfelelően hosszú távú bérleti szerződést kötöttek, mai, sztenderd piaci áron, az összeg és az időtartam azonban üzleti titok.

Az A-K Kft. 13 éves, csarnoképítésre és -bérbeadásra szakosodott, magyar tulajdonú vállalkozás. A járműgyár egyik elvárása volt, hogy a logisztikai park a győri gyárból fél óra alatt elérhető legyen.

Az Audi győri üzemének teljes vertikumú gyárrá fejlesztéséhez mintegy 900 millió eurós beruházással kezdett neki tavaly nyáron a társaság. A logisztikai park (amelyben beszállítói telephelyek is létesülnek) helyszínére korábban 3 aspiráns – Győr mellett Gönyű és Pozsony – került szóba. Az Audi június végén jelentette be, hogy Győrben valósul meg a beruházás, a döntést gazdaságossági szempontokkal indokolták.

MTI