Növelte gyártókapacitását az Electroplast Békéscsabán

2013. április 29. Beruházás | Egyéb szektorok

Növelte gyártókapacitását az Electroplast Békéscsabán hazai és uniós támogatás segítségével, a 815 milliós beruházás után a foglalkoztatottak száma tovább bővült, jelenleg 29-en dolgoznak a gyárban – adta hírül az MTI április 29-én.

Az osztrák családi tulajdonú vállalkozás újabb fröccsöntő gépeket helyezett üzembe a békéscsabai ipari parkban található, műanyag alkatrészeket és tárolóedényeket gyártó üzemcsarnokában. A társaság közleménye szerint a beruházás összköltsége 815,7 millió forint volt, a foglalkoztatásbővítő fejlesztéshez a cég 187 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az  Electroplast Kft., a bécsi Electroplast GmbH projektcége, a vállalat 2012 elején hozta létre gyártóbázisát Békéscsabán. A beruházás célja Békés megyéből kiszolgálni a társaság hagyományos, nagy partnerét, a Henkel körösladányi gyárát. A cég a Henkel számára műanyag alkatrészeket és tárolóedényeket készít. Az Electroplast fő üzleti partnere továbbra is a Henkel, amelynek megrendelései a békéscsabai termelési kapacitás mintegy 90%-át lekötik. A társaság ezenkívül az osztrák anyavállalatnak is termel. Az Electroplast Kft. a tavalyi 1,1 milliárd forint után az idén 1,5-2 milliárd forint körüli árbevételt tervez.

MTI