Növelte árbevételét a Prettl szekszárdi cége

2015. június 6. Gazdaság | Elektronikai ipar

Csaknem megduplázta árbevételét tavaly a Prettl-csoport szekszárdi telephellyel működő autóipari beszállító vállalkozása, a Pannónia Kábeltechnika Kft. – adta hírül a vállalat június 6-án.

A társaság a 2013. évi 555 millió forint után tavaly már 958 millió forintos nettó árbevételt ért el.

– A növekedés két új termék, az elektromos kerékpárokhoz és a prémium kategóriás gépkocsikhoz készült kábelek gyártásának volt köszönhető – mondta Nyerki Emil Attila, a kft. ügyvezető igazgatója.

– A cég – amely másodlagos beszállítóként belföldi értékesítését növelte jelentősen –, a Bosch E-bike járművéhez szükséges gyártókapacitást 94 millió forint európai uniós támogatással építette ki.

A múlt évben a kft. 83 főt foglalkoztatott, az idén 20%-os létszámbővítést és az árbevétel szinten tartását tervezi – tette hozzá az ügyvezető.

A társaság honlapja szerint a német Prettl Productions Holding GmbH, a Prettl Beteiligungs Holding GmbH és a Prettl Alapítvány 4 üzleti területen van jelen az autóipar, az elektronika, az energia és a fogyasztói termékek szegmenseiben. A Prettl csoport vállalatai több mint 7200 embert foglalkoztatnak 19 ország 33 városában.

MTI