Nevet váltott a Rába-csoport két cége

2013. szeptember 10. Egyéb | Egyéb szektorok

Az arculat egységesítésének jegyében nevet váltott a Rába Holding két cége – tette közzé szeptember 10-én a BÉT honlapján a társaság.

A tájékoztatás szerint a Rába-Jármű Jármű- és Buszgyártó Kft. neve Rába Jármű Gyártó és Kereskedelmi Kft.-re (röviden Rába Jármű Kft.-re), a Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. pedig Rába Járműalkatrész Gyártó és Kereskedelmi Kft.-re (röviden Rába Járműalkatrész Kft.-re) változott.

Az egy hónapja közzétett gyorsjelentésének adatai szerint kimagaslóan jó eredménnyel zárta idei első félévét a Rába Járműipari Holding Nyrt., csoportszintű üzemi eredménye abszolút csúcs, a 2012. évi hasonló időszakhoz képest 400%-kal, 2,007 milliárd forintra nőtt. Csoportszinten az első félévben 1,918 milliárd forint nettó nyereséget ért el a Rába a tavalyi év hasonló időszakának 159 milliójával szemben. A 3,107 milliárdos csoportszintű EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 109,6%-os javulás az előző év azonos időszakához képest. Eközben az idei év során a cég 3 milliárd forinttal, 10,4 milliárd forintra csökkentette nettó hitelállományát. A Rába-csoport árbevétele mindeközben 11,8%-kal, 23,724 milliárd forintra bővült.

MTI