Nem lesz újabb pályázat a Kapuvári húsgyár vagyonára

2013. augusztus 27. Gyártás | FMCG

A két sikertelen után nem írnak ki harmadik pályázatot az üzem vagyonára az egykori kapuvári húsgyárat működtető cégek felszámolóbiztosai – közölte egyikük augusztus 26-án az MTI megkeresésére.

– A jövőben nem befektetőt, hanem a vagyonra vevőt keresünk, de a két felszámolás esetében külön-külön – fogalmazott Jendrolovics Péter Pál. Elmondta, hogy ezzel eltűnt annak az esélye, hogy belátható időn belül újraindulhat a termelés a tavaly ősszel leállt üzemben. Amint megjegyezte, különválik az ingatlanvagyonnal rendelkező Kapuvári Hús Zrt. általa irányított, illetve a modern technológiát tulajdonló Kapuvári Bacon Kft. másik biztos által felügyelt felszámolása, miután közös pályázaton kétszer sem volt érdeklődő a mintegy 2 milliárd forintra értékelt vagyonra.

Részletek közlése nélkül a felszámolóbiztos megerősítette az MTI értesülését, hogy az utóbbi hetekben mutatkozott érdeklődés egyes vagyonelemek iránt. Az értesülés szerint ebbe a körbe tartozik a városi hálózatba is hőt betápláló fűtőmű és a húsgyár víztornya is. A tavaly ősszel leállt üzemet működtető Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. vagyonát először áprilisban, majd júniusban hirdették meg, összesen mintegy 2 milliárd forintért, de egyik esetben sem érkezett érvényes pályázat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy tavaly szeptember 17-én benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság a Kapuvári Hús Zrt. felszámolását. A december eleji hitelezői tájékoztatón az hangzott el, hogy a dolgozók járandóságának teljes kifizetésére akkor van matematikai esély, ha sikerül eladni a gyár vagyonelemeit. Ezen felül mintegy 3,5 milliárdos beszállítói és 4 milliárdos egyéb követelést tartottak akkor nyilván. A határidőig mintegy 120 hitelezői bejelentés érkezett, összesen körülbelül 7,6 milliárd forint értékben.

MTI