Négymilliárdos beruházás Pásztón

2017. június 21. Gyártás | Elektronikai ipar

Elkészült a világítástechnikai elemeket gyártó EGLO Magyarország Kft. új magasraktára és gyártási csarnoka Pásztón. A 4 milliárdos beruházással jelentősen nőnek a vállalat gyártási- és tárolási kapacitásai.

Átadták az EGLO Magyarország Kft. új gyártó- és raktárcsarnokát; a világítástechnikai elemeket gyártó osztrák tulajdonú cég pásztói telephelyének bővítése 4 milliárd forintos beruházással valósult meg, a fejlesztést egyedi kormánydöntés alapján 650 millió forinttal támogatta a magyar állam. A június 21-én átadott barnamezős beruházásban egy 5600 m2-es, automatizált árumozgatású magasraktár és egy 14 000 m2-nyi alapterületen felépült négyszintes termelési csarnok készült el.

– A dekoratív lakásvilágítási termékeket gyártó vállalatcsoportjában a pásztói cég az egyetlen európai termelési helyszín. Az üzemben naponta több tízezer lámpát készítenek, és 300 raklapnyi árut indítanak el több mint 50 ország vevőihez – mondta az átadási ünnepségen Sulyok Krisztina, az EGLO Magyarország Kft. ügyvezetője. A beruházással megnövekedett gyártási- és tárolási kapacitások kiszolgálására a már most is 800 főt foglalkoztató üzem további 125 fő felvételét vállalta. – Ezt a vállalásunkat kétszeresen túlteljesítjük, több mint 250 fő felvételét tervezzük – mondta az ügyvezető.

Az EGLO csoport az elmúlt években a dekoratív lakásvilágítás piacának egyik vezető gyártójává fejlődött. Időközben a vállalat a világpiacon is meghatározó szerepet vívott ki magának: 2015-ben már 5 kontinens 132 országában volt jelen és több mint 18 millió lámpát értékesített. Az osztrák alapítású vállalat 58 értékesítést is végző logisztikai központtal rendelkezik világszerte.

(MTI)