Negyedik logisztikai épületét fejleszti a Prologis Szczecinben

2016. október 26. Logisztika | Egyéb szektorok

A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlan vállalata október 26-án bejelentette, hogy megkezdte egy 9200 négyzetméteres spekulatív létesítmény fejlesztését a Prologis Park Szczecin területén. Az épület 60 százalékára már előre megkötötték a bérleti szerződést egy nemzetközi bútorgyártó vállalattal, amely az új fejlesztéssel együtt összesen 19 600 négyzetméternyi területtel rendelkezik majd a parkban. Az épület befejezését 2017 első negyedévére tervezi a vállalat.

– A keresztdokkolásra alkalmas épület mindkét oldalán nagyszámú dokkolókapu biztosítja majd az optimális működési feltételeket. Ügyfelünk kérésére mérleget építettünk a dokkolókhoz a fel- és lerakodás ellenőrizhetőségének érdekében – mondta Ewa Zawadzka, a Prologis Lengyelország fejlesztésekért felelős vezetője. – A gyors fejlesztésekre azért van módunk, mert az ügyfeleink tisztában vannak a park előnyeivel, és folyamatosan keresik a bővülés lehetőségét – tette hozzá.

A Prologis Park Szczecin a nyugat-pomerániai tartományban, a Goleniów ipari parkban található korszerű logisztikai központ. A park jelenleg három épületből áll, amelyek összterülete 80 700 m2. Elsőrangú kiindulási pont Skandinávia és Nyugat-Európa irányába, tekintve, hogy a park az S3-as autópálya mellett, a Świnoujście kikötőtől 70, a német határtól 40, Szczecin városközpontjától 35, a goleniówi reptértől pedig hét kilométerre fekszik.

A kelet-közép-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfoliója eléri a 4,4 millió m2-t, amivel a régió vezető ipari ingatlan szolgáltatójának számít (a 2016. szeptember 30-i adatok alapján).