Mintegy kétmillió euróból fejleszt a LED-gyártó Dunakeszin

2017. május 10. Gyártás | Elektronikai ipar

Mintegy kétmillió eurós beruházással kutató-fejlesztő üzemmel bővíti dunakeszi központját a LED lámpatesteket gyártó INESA Europa Kft. – közölte a vállalat május 9-én az MTI-vel.

A cég tájékoztatása szerint a tervek elfogadása után az üzemterület bővítése, és mérési eszközökkel való ellátása következik, az üzemet az év végére tervezik átadni. Az 51 alkalmazottat foglalkoztató cég ehhez kapcsolódóan új munkavállalókat is folyamatosan felvesz.

– Európában, így Magyarországon is 2020-tól a szabályváltozásoknak köszönhetően a cserepiacokon eltűnnek a hagyományos fényforrások, így ekkortól várhatóan 100%-ban a LED lesz a megoldás a világításra. A cég számos közvilágítás-fejlesztési projektben vesz részt a régióban, amelyek megvalósulása 2018 és 2020 között várható – számolt be a közleményben Tóth Balázs, az INESA Europa regionális értékesítési igazgatója. Hozzátette: a LED-es világítástechnikai megoldások elterjedése az új, lakossági beruházásokban több mint 50%-os, az új, közületi beruházásokban pedig 60% feletti.

Az INESA Europa Kft. részesedése a kelet-európai piacon 5%-os, Magyarországon 10% körüli. A vállalat tavaly Dunakeszin adta át európai viszonylatban is jelentős, 16 000 m2-es kereskedelmi és logisztikai központját, 6 millió eurós beruházással. Az INESA Europa Kft., mint a Shanghai Feilo Group nemzetközi részvénytársaság leányvállalata, Inesa és Sylvania márkanév alatt több mint 20 európai országot szolgál ki LED eszközökkel. A kínai INESA a világ egyik legnagyobb LED lámpatesteket gyártó vállalkozása, világszerte 7000 embert foglalkoztat.

MTI