Megnyílt a 33. INTERSPAR hipermarket Érden

2017. március 3. Beruházás | FMCG

Érden, az Iparos úti autópálya-csomópont közelében, csaknem 7000 négyzetméteres, modern szolgáltatásokkal felszerelt bevásárlóközpontot nyitott a SPAR március 2-án, benne egy több mint 3000 négyzetméteres INTERSPAR hipermarkettel. A beruházásra mintegy 4,1 milliárd forintot fordított a SPAR Magyarország, mellyel 100 új munkahelyet is teremtett.

2015 októberében tették le a környezetkímélő technológiákkal megtervezett új bevásárlóközpont alapkövét még, ahol helyet kapott egy több mint 3000 m2-es INTERSPAR áruház, melyhez mélygarázst, shopterületet, illetve SPAR to Go egységet is építettek. A beruházás keretében az úthálózatot is fejlesztették a hipermarket környékén. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által átépített M7-es Érd, Iparos úti autópálya-csomópont korszerűsítési munkáit a SPAR 400 millió forinttal támogatta.

Az üzletlánc saját beruházásban több mint 250 millió forintból a környező utakat is megújította, a Somogyvári úton a vízelvezetés kialakítására pedig 128 millió forintot fordítottak. A hipermarket szomszédságában pedig egy csaknem 200 négyzetméteres játszótér várja a gyermekeket. A beruházások segítségével a SPAR jelentősen hozzájárul Érd infrastrukturális fejlődéséhez. – A SPAR folyamatos fejlesztéseket tervez 2017-ben Magyarországon, vállalatunk számára kiemelten fontos a hipermarketek folyamatos modernizációja és az expanzió is. Tapasztalataink szerint a főváros vonzáskörzetében élők számára fontosak a könnyen és gyorsan megközelíthető, jelentős mennyiségű parkolóhellyel és széles áruválasztékkal rendelkező áruházak, ezért döntöttünk az érdi beruházás mellett. A közel másfél évig tartó fejlesztés összesen 100 új munkahelyet teremtett, de korszerű és esztétikus munkakörnyezetet is kínál dolgozóinknak – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A SPAR 1995-ben nyitotta meg az első INTERSPAR áruházat Győrben, és ezzel meghonosította a hipermarket formátumot Magyarországon. A 32. INTERSPAR Szekszárdon nyílt meg 2014 novemberében, a 33. INTERSPAR-t a vásárlók március 3-tól vehetik birtokba Érden.

Az új bevásárlóközpontban található INTERSPAR a vállalat legújabb, hazai és nemzetközi szakemberek által gondosan megtervezett, minőségi anyagokra, és energiatakarékos megoldásokra épülő koncepciót követ: a letisztult, innovatív környezetben egymástól jól elkülöníthetően találkozhatnak a vásárlók az egyes termékcsoportokkal. A bejárat után piactér jellegű zöldség-gyümölcs részleg fogadja a vásárlókat, majd innét a látványpékségen és friss pékáru zónán át juthatnak el a csemegepultig. A hipermarketben összesen több mint 20 000 magas minőségű termék kapható. A gyorsabb fizetést a hagyományos kasszák mellett új kasszainformációs rendszer segíti.

Az érdi INTERSPAR számos kényelmi és innovatív szolgáltatással várja a vásárlókat. Fontos új szolgáltatás a parkolóban létesített elektromosautó-töltő állomás, amellyel 1-6 óra alatt bármilyen típusú villanyautó feltölthető. A használata nem igényel kártyát, a felhasználók okostelefonos applikáción keresztül férnek majd hozzá.  Az áruház előterében kialakított töltőponton a vásárlók fel tudják tölteni mobiltelefonjaikat is. A SPAR to Go étteremben pedig friss, minőségi alapanyagokból készült grilltermékek, szendvicsek, salátafélék és egyéb helyben készült ételek fogyaszthatók, vihetők haza. Az áruház területén ingyenes wi-fi is elérhető.

A beruházás során a tervezők nagy figyelmet fordítottak az energiatakarékosságra. A teljes világítást modern LED lámpák biztosítják, amelyek jelentősen kevesebb energiával beérik, mint a hagyományos izzók. Az épület hűtése-fűtése nagyrészt szerkezetfűtéssel történik, melyhez a fűtési energia nagy részét a kereskedelmi hűtésből keletkező hulladékhő biztosítja, a hűtési energiát pedig korszerű hőszivattyús rendszer adja. A hipermarket fűtéséhez így földgázra egyáltalán nincs szükség. A hűtőbútorok üvegajtóval vannak ellátva a környezettudatos működés érdekében.

Az INTERSPAR áruház mellett egy 1200 m2-es shopterület is helyet kapott a bevásárlóközpontban, ahol egyebek között kávézó, posta, drogéria, optika és ékszerüzlet is nyílik. A parkoláshoz a mélygarázsban és szabadtéren összesen 377 helyet alakítottak ki. A belső mozgójárdák az alsó szintről érkező látogatókat az üzlet központjához, a SPAR to Go étteremhez és az eladótér bejáratához juttatják el. Az épület főbejáratához buszmegállót telepítettek, az Aszfaltozó utcában pedig buszvárakozó megállóhely is létesült.