Megkönnyített hozzávezetés

2014. április 4. Gyártás | Egyéb szektorok

Az igus energia-hozzávezetési szakvállalat bemutatta E2.10 és E2.15 típusú intelligens energiavezetésű mikroláncait, amelyek stabilak, variábilisak és egyszerűek. Az E2 micro mostantól 6 új belső szélességben, valamint különböző hajlítási sugarakkal kapható, amelyhez láncnyitót is mellékelnek. Ezzel a szerelési idő költséghatékonyabbá válik és lerövidül – áll az igus április 3-i közleményében.

A 10 és 15 mm belső magasságú E2.10 és E2.15 mikrolánc-családok kicsik és könnyűek, mégis rendkívül stabilak. Kettős ütközőrendszerük segítségével az E2.15 sorozatnál a lehetséges többletteher 100%-os megnövekedését és az előd-láncénál 25%-kal nagyobb, 1,25 m-es önhordó hosszúságot lehet elérni.

A mikroláncok tízszer gyorsabb nyitása

Az E2-család 3 változatban létezik, egyrészes zárt lánctagokkal, valamint kétrészes, belül, illetve kívül felnyitható bordákkal. A felpattintható bordák segítségével a láncok feltöltése egyszerűen és gyorsan elvégezhető. Az átgondolt konstrukció mellett az igus kifejlesztett egy szerszámot a még egyszerűbb és gyorsabb szereléshez: A műanyagból készült kézre álló láncnyitó oldalt szárnyakkal van ellátva, melyek az összes bordát másodpercek alatt nyitják, s ezáltal tizedére csökken a szerelési idő. Az igus-nyitószerszám minden egyes megrendeléshez mellékelve van.

180 változat az intelligens szerkezeti rendszernek köszönhetően

Az E2 micro három változata eddig csak 20 mm-es belső szélességben volt kapható. Ez most 6 további belső szélességgel (10, 13, 16, 30, 40 és 50 mm), valamint különböző hajlítási rádiuszokkal bővül ki. Ilyen módon az igus-specifikus szerkezeti elv 180 kombinációt tesz lehetővé a legkisebb beépítési terekhez, így biztosítva az adekvát megoldást minden követelményhez. Az E2 micro, különböző csatlakozó elemek segítségével, minden irányban rögzíthető – vízszintesen vagy függőlegesen függesztve, álló vagy köralakban, esetleg oldalsó elrendezésben – a láncon és a gépen. Egy opcionális „gyorskarima“ segítségével pedig a lánc homlokoldalon is rögzíthető.

Online-konfigurátor egyszerűsíti a beszerzési eljárást

Az egyszerű kezelhetőség mellett az igus arra is törekszik, hogy minél jobban megkönnyítse a felhasználók számára a komponensek kiválasztását és beszerzését. Erre a célra egy online-konfigurátor szolgál: a paraméterek – például a lánc maximális megterhelésétől kezdve egészen a tartozékokig – beírása esetén minden egyes energia-hozzávezetést online lehet konfigurálni. Mindent egy kézből kap meg az, aki egyidejűleg a lánc-töltetet is megrendeli – raktárról 1030 speciálisan energialáncokban történő alkalmazásra kifejlesztett vezetéktípus áll  rendelkezésre.