Megduplázza a dolgozók létszámát a Ganzeg Kft.

2014. december 12. Gazdaság | Egyéb szektorok

A Ganz Holding Zrt. az egyiptomi export megrendeléseknek köszönhetően fejleszti a zalaegerszegi üzemét és mintegy 180 ember alkalmazásával megduplázza Ganzeg Kft. dolgozóinak létszámát – írta december 11-i számában a Zalai Hírlap.

A gépgyártással foglalkozó cég Egyiptomból 200 személyvagon és 26 motorvonatot szállítására kapott megbízást, amely a cég 5-6 éves rendelésállományát jelenti. A megrendelést konzorciumban a Dunakeszi Járműjavítóval és a Stadlerrel teljesítik, a kormányzat pedig az Eximbankon keresztül biztosít vevőhitelt az egyiptomi vasút számára – mondta Fitos Zoltán elnök-vezérigazgató.

A vasúti kocsikhoz és a motorvonatokhoz szükséges hegesztett szerkezeteket és a forgácsolt alkatrészeket Zalaegerszegen gyártják. A üzembe plazmavágó berendezést telepítettek és kialakítottak egy daruzott lemezteret, amely képes kezelni és feldolgozni a hegesztett anyagmennyiséget. A tervek szerint a következő évben megduplázzák a Ganzeg Kft. dolgozóinak létszámát.

A Ganzeg Holding Zrt. termelésének jelentős részét exportálja, a zalaegerszegi Ganzeg Kft-nél pedig 90% feletti az export aránya. A vállalat egyik hagyományos piaca Egyiptom, ahol a motorvonatokat "magyarinak" nevezték el.

MTI