Másfél milliárd forintból fejleszti hajdúszoboszlói üzemét a Leier

2016. augusztus 26. Gazdaság | Egyéb szektorok

A már meglévő üzeme mellé új csarnokot épít Hajdúszoboszlón az építőanyag gyártással foglalkozó Leier Hungária Kft. másfél milliárd forintból, a beruházást 2017 tavaszára fejezhetik be – tájékoztatott a győri székhelyű vállalat augusztus 26-án.

A közel 2000 m2-es csarnokban a legkorszerűbb technikával készülő betonelemeket és díszburkolati termékeket gyártják majd, amelyek a hazai piac mellett a szomszédos országokba is kerülnek.

A csarnok és a hozzá tartozó gyártó-gépsor, valamint a kiszolgáló létesítmények előre gyártott elemekből épülnek fel, a munkálatok még ebben az évben elkezdődnek. Jelenleg a földmunkák és a régészeti ásatások zajlanak.

Az osztrák Leier cégcsoport tulajdonában lévő  Leier Hungária Kft. 31 éve van jelen Magyarországon. Hét magyarországi betonüzemével és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplője, a kerámia és könnyűbeton falszerkezetek mellett méretre gyártott vasbetonszerkezeteket, födémrendszereket, kéményrendszereket, kültéri burkolatokat, kertépítő elemeket, mélyépítő és környezettechnikai rendszereket, valamint Durisol fabeton termékeket gyárt.

Kiemelkedő terméktípust képviselnek az előre gyártott fal és födémelemek, a gyors és pontos beépítés miatt, amely fontos szempont a jelenlegi beruházások életében, a szakemberhiánnyal küzdő hazai piacon is.

A vállalat többségében belföldön értékesíti termékeit, de a környező országokban, ezen belül főként Ausztriában és Szlovákiában is számottevő piaca van.

A cég Magyarországon 1000, csoportszinten mintegy 2000 embert foglalkoztat. A cégcsoport hét országban – Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában – összesen 39 telephellyel rendelkezik.

A Leier Hungária Kft. közel 23 milliárd forintos árbevétellel zárta a tavalyi évet, amely mintegy hárommilliárd forinttal haladta meg a 2014-es árbevételt. Adózás utáni nyeresége tavaly 2,8 milliárd forint volt.

A cégcsoport konszolidált árbevétele tavaly közel 180 millió euró volt, amely szintén emelkedett, és az idén is további növekedést várnak.

Az építőanyag üzletág mellett a Leier csoport az ingatlanmanagement, a személygépkocsi kereskedelem és a fémmegmunkálás ágazataiban is jelen van.

MTI