Május elején három újabb OBI áruház nyílik

2013. április 26. Beruházás | Egyéb szektorok

Május 2-án nyitnak meg hivatalosan az OBI áruházai a budakalászi, a fóti és a soroksári bevásárlóközpontokban. A piacvezető barkácslánc ezzel 28-ra növeli magyarországi áruházainak számát. A 3 áruházban összesen 200 főnek biztosítanak munkahelyet – számolt be róla a cég április 25-én kiadott sajtóközleményében.

Budakalászon közel 10 000, Fóton 12 500, Soroksáron 13 000 m²-es áruházat nyit meg a vezető barkácslánc az M0-s autóút melletti bevásárlóközpontokban.

– Az OBI 1994-es magyarországi piacra lépése óta az idei év kiemelkedő a bővülés tekintetében. Hiszünk a magyar piacban, és abban, hogy a széles áruválasztékkal és a szakszerű kiszolgálással nehezebb gazdasági körülmények között is megfelelő megoldást adhatunk a lakás- és kertépítést, illetve felújítást tervezőknek – mondta el Christoph Wackerbauer, az OBI Hungary Retail Kft. ügyvezető igazgatója.

A most nyíló áruházakban az OBI koncepciójának megfelelően központi szerepet kapnak a kertrészlegek, de az építőanyagok vásárlásához is kibővített terület és közvetlen áruszállítási lehetőség áll rendelkezésre. Az OBI legutóbb március elején, Győrben nyitott egy 8 300 m² alapterületű áruházat. A mostani bővüléssel a piacvezető barkácslánc 28 áruházat működtet Magyarországon, ezek közül 9 Budapesten és környékén található. Az OBI hazánkban 2100 embert foglalkoztat.