Magyarországon nőtt, másutt csökkent a BMI márciusban

Cimkék: elemzés gazdaság

Az általános közép-kelet-európai és euróövezeti tendenciával ellentétben Magyarországon nőtt a feldolgozóipar teljesítménye márciusban – derült ki az április 2-án ismertetett beszerzési menedzser mutatókból.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) március 2-i közlése szerint a BMI értéke 55,7 pontra nőtt márciusban a februári 54,1 pontról. A mutató már harmadik hónapja emelkedik, és a csökkenést a növekedéstől elválasztó 50 pont fölött van. Csehországban és Lengyelországban továbbra is 50 pont alatt volt a mutató ugyanebben a hónapban: Csehországban 49,1 pontra csökkent a februári 49,9 pontról, Lengyelországban 48,0 pontra esett 48,9 pontról. Az euróövezetben ennél rosszabb volt a helyzet, miután a londoni Markit gazdaságkutató intézet által kiadott Beszerzési Menedzser Index (Purchasing Managers Index – PMI) 46,8 pontra csökkent a februári 47,9-ről. A vizsgált 8 euróövezeti ország mindegyikében többhavi mélyponton, 50 pont alatt volt a mutató: a legalacsonyabb Görögországban (42,1 pont), a legmagasabb Németországban (49,0 pont) volt.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon