Magyar vállalkozás a top 10-ben

2013. október 25. Egyéb | Egyéb szektorok

A Deloitte idei Fast 50 versenyén a top 10-be egyetlen magyar vállalkozás, az e-kereskedelemmel foglalkozó Játéknet.hu Kft. került be – tájékoztatta a Deloitte október 24-én az MTI-t.

A versenyen évente rangsorolják Közép-Európa 50 leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát. A tájékoztatás szerint az idei listán a régió 8 országa szerepel, Magyarországot a tavalyi évhez hasonlóan 8 cég képviseli. A magyar vállalkozásoknak október 24-én adták át az elismeréseket Budapesten. Az 50-es listán a Játéknet.hu Kft.-n kívül rajta van a Kilgray Fordítástechnológiai Kft., a Dolphio Consulting Kft., a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt., a Kishonti Kft., az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft., a BalaBit IT Kft. és az E-bola Média Kft.

A Rising Stars – azaz a gyorsan feltörekvő, legalább 3, de legfeljebb 5 éve működő cégek – kategóriájában pedig a szoftverfejlesztő prezi.com Kft. szerepel. Az idei rangsorban Horvátország, Csehország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia vállalatai vannak jelen. Köztük 22 olyan vállalkozás, amely elsőként 2013-ban került a helyezettek közé. A ranglistán Lengyelország szerepel a legtöbb (22) céggel, ezt követi Magyarország (8), majd Románia (6) és Csehország (5) céggel.

– Az idei ranglista vállalatainak tevékenysége a régió üzleti közösségének rugalmasságáról, kreativitásáról és találékonyságáról tanúskodik. (...) Magyarország számára különösen jó hír, hogy a hazai tulajdonú technológiai vállalkozások továbbra is jól szerepelnek a régiós versenyben, köszönhetően a magyar szakértelemnek és a kiváló ötleteknek – mondta Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 50 programjának vezetője a közlemény szerint. A 2013-as közép-európai Deloitte Technology Fast 50 ranglista élére az elmúlt 5 év alatt elért 5729%-os árbevétel-növekedésével egy román internetes repülőjegy-értékesítő cég, a Vola.ro került, csakúgy, mint az előző 2 évben is – olvasható a közleményben.

MTI