Magyar startup is részt vesz a világ egyik legelismertebb technológiai egyetemének fejlesztő programjában

Cimkék: fejlesztés fejlesztő program gazdaság informatika startup szakmai partner vállalkozás

Egyetlen magyar induló vállalkozásként a Samebug Kft. vehet részt a világ egyik legelismertebb technológiai egyeteme, a Bostonban működő Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) startupokat fejlesztő programjában – közölte május 7-én az MTI-vel a céget szakmai partnerként támogató BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft.

A május 5. és 16. között rendezett bostoni programon segítik a meghívott induló vállalkozásokat az amerikai üzleti kapcsolatok kiépítésében és a vállalakozói képességeik fejlesztésében. A 2014 márciusában alakult Samebug Kft. a szoftverfejlesztőket a programozási hibák hatékony kijavításában segítő megoldásával vívta ki a részvételi lehetőséget, a New York-i magyar főkonzulátus támogatásával.

A cég közlése szerint a Samebug szoftver automatikusan gyűjti és osztályozza az alkalmazásokban keletkező kivételeket. Ezzel az alkalmazások hibáiról a teljes életciklusban tiszta, áttekinthető, valós képet ad, ami mérhetővé teszi az alkalmazás minőségét, és segít a hibák tudatos priorizálásában. 

Hasonló szolgáltatások, programok már elérhetők a piacon, azonban a Samebug egyedülálló algoritmusa felismeri, ha különböző alkalmazásokban azonos okból eredő hibákkal találkozik. Összekapcsolja a problémával korábban és most találkozó fejlesztőket. A hibamintákhoz tárolja az összekapcsolt fejlesztők kommunikációját, ezzel olyan tudásbázist hoz létre, aminek segítségével drasztikusan növelhető a hibajavítás hatékonysága és csökkenthető a fejlesztők fluktuációjából eredő kockázat.

A cég tájékoztatása szerint a termék béta verzióját két hete adták ki. Az elkövetkező egy évben a terveik megvalósításához 250 millió forintra van szükségük, és a tőkebevonás érdekében már ismerkedő tárgyalásokat kezdtek néhány magyarországi befektetővel.

MTI

Keresés
Kövessen minket facebookon