Magyar startup is részt vesz a világ egyik legelismertebb technológiai egyetemének fejlesztő programjában

Cimkék: fejlesztés fejlesztő program gazdaság informatika startup szakmai partner vállalkozás

Egyetlen magyar induló vállalkozásként a Samebug Kft. vehet részt a világ egyik legelismertebb technológiai egyeteme, a Bostonban működő Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) startupokat fejlesztő programjában – közölte május 7-én az MTI-vel a céget szakmai partnerként támogató BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft.

A május 5. és 16. között rendezett bostoni programon segítik a meghívott induló vállalkozásokat az amerikai üzleti kapcsolatok kiépítésében és a vállalakozói képességeik fejlesztésében. A 2014 márciusában alakult Samebug Kft. a szoftverfejlesztőket a programozási hibák hatékony kijavításában segítő megoldásával vívta ki a részvételi lehetőséget, a New York-i magyar főkonzulátus támogatásával.

A cég közlése szerint a Samebug szoftver automatikusan gyűjti és osztályozza az alkalmazásokban keletkező kivételeket. Ezzel az alkalmazások hibáiról a teljes életciklusban tiszta, áttekinthető, valós képet ad, ami mérhetővé teszi az alkalmazás minőségét, és segít a hibák tudatos priorizálásában. 

Hasonló szolgáltatások, programok már elérhetők a piacon, azonban a Samebug egyedülálló algoritmusa felismeri, ha különböző alkalmazásokban azonos okból eredő hibákkal találkozik. Összekapcsolja a problémával korábban és most találkozó fejlesztőket. A hibamintákhoz tárolja az összekapcsolt fejlesztők kommunikációját, ezzel olyan tudásbázist hoz létre, aminek segítségével drasztikusan növelhető a hibajavítás hatékonysága és csökkenthető a fejlesztők fluktuációjából eredő kockázat.

A cég tájékoztatása szerint a termék béta verzióját két hete adták ki. Az elkövetkező egy évben a terveik megvalósításához 250 millió forintra van szükségük, és a tőkebevonás érdekében már ismerkedő tárgyalásokat kezdtek néhány magyarországi befektetővel.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon