Logisztikai központ épül Zalaegerszeg határában

Cimkék: csarnok központ logisztika

Hamarosan megkezdődik annak a logisztikai központnak, illetve konténerterminálnak az építése Zalaegerszeg és Zalaszentiván határán, amelyre korábban 300 millió forintot kapott az állami tulajdonban lévő Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (Nipüf) Zrt. – közölte Zalaegerszeg polgármestere december 14-én tartott sajtótájékoztatóján a városi közgyűlésen tárgyalt témákat ismertetve.

Az MTI tudósítása szerint Balaicz Zoltán kiemelte, uniós támogatás is segíti a beruházást, a fejlesztéshez ugyanis a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből 1,1 milliárd forintot nyertek el.

Az INDÓHÁZ online korábbi cikke szerint a „Modern városok program” keretében mintegy 6 milliárd forintos beruházással valósul meg a logisztikai központ és konténerterminál.

A Zalaegerszegen a közeljövőben megvalósuló beruházás azonban ennél átfogóbb, hiszen a logisztikai központ mellett még két kutatás-fejlesztési projekt is indul, további, kis híján 4 milliárd forint értékben. A Flex Zrt. 3 milliárd forintból 2200 négyzetméteres új csarnokot épít autóipari kutatás-fejlesztési célokra. A 3B Hungária Kft. pedig 900 millió forint értékben olyan innovatív válogatóberendezést telepít, amely harmadával csökkenti a lerakóba kerülő hulladék mennyiségét.

A logisztikai központ és konténerterminál a zalai megyeszékhely Zalaszentivánnal szomszédos területén, közvetlenül a szlovén–magyar vasút elágazásánál, állami beruházásban valósul meg. A koperi nemzetközi kikötőhöz vezető vasútvonal, a közeli sármelléki nemzetközi repülőtér, valamint az azt is érintő leendő R76-os gyorsforgalmi út együtt olyan ideális helyszínt teremt, amely az Adriai-tengertől vasúton érkező áruknak lehet az első elosztási helye.

Zalaegerszegen az állami MVM Zrt. pályázatának eredményeként másfél hektáros területen fél megawattos napelempark is létrejön. A leendő járműipari tesztpálya mellett épülő létesítmény a zalaegerszegi Zöld város és Smart city programhoz egyaránt kapcsolódik. (SCM)

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon