Logisztikai bázist avatott a Ferdinand Gross Hungary Tatabányán

2014. április 9. Beruházás | Egyéb szektorok

A csavarok és kötőelemek, szerelési aprócikkek nagykereskedelmével foglalkozó Ferdinand Gross Hungary Kft. felavatta logisztikai bázisát a tatabányai ipari parkban – adta hírül az MTI április 9-én.

– A 710 millió forintos beruházással létrehozott raktárrendszer a német anyavállalat első külföldi, saját tulajdonú telephelye – mondta Szilágyvári Péter ügyvezető igazgató.

A beruházás során egy 20 000 m2-es telken 2600 m2-es épületet emeltek, melyből a raktár 2090 m2-es. Mind az épület, mind az ingatlan mérete lehetővé teszi, hogy a vállalat növekvő igények esetén többszörösére bővítse kapacitását. Az új telephelyen a szélesebb körű és korszerűbb kiszolgálás mellett egy kelet-közép-európai logisztikai központot is létrehoztak, innen történik a romániai leányvállalat, illetve a környező országok piacainak ellátása. A társaság 7000-féle alkatrészt tart raktáron, 500 küldeményt indít útnak naponta.

A Ferdinand Gross Hungary Kft. 20 főt foglalkoztat, a 2014-re tervezett árbevétele eléri a 1,4 milliárd forintot. A társaság fejlődésére jellemző, hogy az árbevétel az alapítás évében meghaladta a 100 millió forintot, ezért a vállalatot beválasztották a "Legdinamikusabban startoló magyar cégek" társaságába.

A központi székhely Leinfelden-Echterdingenben található, de leányvállalat, illetve kirendeltség működik Drezdában, Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban és Romániában. A külföldi leányvállalatok közül a legnagyobb forgalmat a tatabányai logisztikai bázis bonyolítja. A 150 éve családi tulajdonban lévő anyavállalat Németország legrégebben működő csavarkereskedője.

MTI