Logisztika Napja 2017

2017. április 27. Logisztika | Egyéb szektorok

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, „A Logisztika Napja” programsorozathoz, amelynek elsődleges célja, hogy megismertesse a szakma kulisszatitkait az érdeklődőkkel. Idén a mai napon, április 27-én kerül megrendezésre a programsorozat. A magyarországi események kezdeményezője és összefogója most is az MLBKT.

Idén az eddigi legnagyobb a csatlakozó intézmények és vállalatok száma és a legmagasabb a várható látógatószám az országszerte meghirdetett 30 helyszínre Budapest mellett 14 településen (Szolnok, Dunaújváros, Debrecen, Tatabánya, Halásztelek, Zalaegerszeg, Kecskemét, Hajdúböszörmény, Hódmezővásárhely, Dunaharaszti, Alsónémedi, Hollóháza, Miskolc, Veszprém.) A jelentkezések alapján összességében közel 1000 résztvevőre számítanak a szervezők.

A programok között minden bejelentkezett, logisztika-kedvelő találhat érdeklődésének megfelelő eseményt, például most kerül megrendezésre a II. Raklapfestő verseny, betekintést nyerhetnek a látogatók a nemzetközi légiforgalom földi kiszolgálásába éppúgy, mint a vízi szállítmányozás kikötői logisztikai folyamataiba. Több logisztikai cég telephelyének körbejárására és még egy gyógyszergyár gyártóüzemének megtekintésére is mód van.

A felvetett témák között a szakterület legaktuálisabb kérdései kerülnek bemutatásra, mint az Ipar 4.0 a gyakorlatban, smart factory megoldások, modern nyomkövető technológiák, mobil applikációk a flottamenedzsment; vagy a matematikai modellek hasznosítása a fuvarszervezés optimalizálásában. A logisztika napi programok lezárásaként, pedig a Freight Nights Light várja egy kötetlen estére a szakmaibelieket.

A kínzó munkaerőhiány okán a szervezők különösen örömmel látják részvevők között a középiskolai diákokat és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatókat, nem titkoltan azzal a céllal, hogy felkeltsék az érdeklődést a logisztikai szakma iránt, bemutatva annak összetettségét és szépségeit, valamint vonzó munkáltató képében mutatkozzanak be a közönség előtt.

A részletes program a http://logisztikanapja.hu oldalon tekinthető meg.