Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új gyárcsarnokának az alapkövét

2017. május 11. Beruházás | Egyéb szektorok

Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új, 80 millió eurós (több mint 25 milliárd forintos) beruházással épülő csapágygyára új csarnokának alapkövét május 11-én, a debreceni Határ úti telephelyen.

A 25 000 m2-es gyártóhely 2018 márciusára készül el, kiépítéséhez a kormány 4,5 milliárd forint támogatást ad. Az új csarnokba korszerű köszörűs technológiát telepít tartozó debreceni kft.

– A csarnok felépítése után a cég a jelenlegi 1350 dolgozó mellé 2021-ig további 500 dolgozót vesz fel. Ezzel nemcsak a város, hanem a régió legnagyobb foglalkoztatója lesz. Debrecen gazdasági élete jelentősen bővült az utóbbi években, a város nemcsak a megye, hanem Kelet-Magyarország ipari centrumává vált. Ehhez minden feltétel adott, hiszen komoly tartalékok vannak a munkaerőpiacon, a szakképzés folyamatos fejlődésen megy át. Az FAG pedig megmentője lett egy hagyományosan debreceni iparágnak, a csapágygyártásnak – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

– Debrecen nemcsak az olcsó munkaerőre támaszkodik, hanem a hozzáadott értékre is. Ezt a kormány is elismeri – jegyezte meg Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium  parlamenti államtitkára, hozzátéve, hogy az FAG már XXI. századi technológiát alkalmaz, és kiváló termékei eljutnak az Európai Unió országaiba.

Oliver Jung, az FAG igazgatósági felidézte, hogy egy évtizede a debreceni volt az első gyár, amelyért felelősséget vállalt, és mára bebizonyosodott, hogy versenyképes, a legmagasabb követelményeknek megfelelő munka folyik az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél.     

Az FAG Magyarország Ipari Kft. a német Schaeffler-csoport tagja. Csapágyakat és azok komponenseit gyártja és exportálja a legnagyobb autóipari cégek számára, Németországba. A cég tavalyi árbevétele 100 millió euró volt.

MTI