Legfeljebb 6 Tesla modell lesz a piacon

2013. november 14. Gyártás | Autóipar

Amint az IGNITION konferencián kiderült, a Teslának egyszerre nem lesz 6-nál több modellje a kínálatában – közölte az MTI november 13-án a Yahoo! Finance hírportálra hivatkozva.

A Tesla vezérigazgatóra, Elon Musk a Business Insider hírportál által New Yorkban rendezett IGNITION konferencián arra a kérdésre, hogy a Ford- és a GM-autógyárakhoz hasonlóan a Tesla is kibővíti-e termékkínálatát több tucat modellre, leszögezte, hogy legfeljebb fél tucatra. – Lényegi különbségnek kell lennie az egyes modellek között – tette hozzá. Összehasonlításképpen a Fordnak több mint 20 modell van a kínálatában, közöttük 5 személygépkocsi és 5 SUV.

Jelenleg mintegy 25 000 Tesla „Model S” van forgalomban. A következő modell, a „Model X” pedig előreláthatólag a jövő év végén kerül kereskedelmi forgalomba. A „Model X”-et követi majd a BMW 3-as szériájával azonos méretkategóriába eső megfizethető Tesla-modell, mintegy 35 000 dolláros (7,7 millió forintos) áron. A Tesla „Model S” nagyságrendben leginkább a BMW 5-ös és 7-es szériájával esik egy kategóriába.

Az IGNITION konferencián Elon Musk elismerte, hogy a Tesla autókat áruk alapján leginkább a luxus kategóriába lehetne sorolni, rámutatott azonban, hogy a több éves üzemanyag-megtakarítást és a Tesla finanszírozási programját is figyelembe véve az autók valójában jó vételnek számítanak majd.

MTI