Kutatás-fejlesztési projekt megvalósítása az Electroluxnál

2014. május 6. Egyéb | Egyéb szektorok

Az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. több mint 560 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása elnevezésű pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében – adta hírül a cég május 5-i közleményében.

Az Electrolux Lehel Kft. a világhírű Electrolux cégcsoport tagja, mely a konyhai, takarítási és szabadtéri célra készített termékek legnagyobb gyártója a világon. A vállalkozás 1991-ben kezdte meg működését Magyarországon, mely mind piaci, mind termelési szempontból stratégiai szerepet élvez, ugyanis a csoport egyik legfontosabb európai gyártóbázisa itt található.

Az Electrolux folyamatosan törekszik annak biztosítására, hogy termékei és gyártási folyamatai a legmagasabb szintű technológiai körülmények között valósuljanak meg. Az elmúlt több mint 20 évben jelentős terméktervezés és mintakészítés valósult meg. Ezen fejlesztések eredményeként létrejövő technológiák és produktumok folyamatosan épültek be a cég által kínált termékpalettába.

Jelen beruházás keretében az EcoDesign és Simultaneos Engineering tervezési irányelvek, illetve módszerek hasznosításával új hűtőgépek, fagyasztóládák, ezen felül porszívó termékek fejlesztésének ipari kutatása, a prototípusok előállítása, azok tesztelése, a technikai eszközpark fejlesztése, a fehéráruk területén a hűtőkör, valamint a vezérlés optimalizálásának kutatása, továbbá a mérési rendszerek fejlesztése valósul meg.

A projekt során olyan új gyártmány-típusok kialakítása a cél, amelyekben a legkorszerűbb technikai megoldások testesülnek meg, továbbá a termékek és a gyártástechnológia minőségének, illetve megbízhatóságának növelése érdekében a gyártmányok műszaki jellemzőinek mérésére szolgáló módszerek, valamint a mérési infrastruktúra fejlesztése valósul meg.

Az 1.306.401.231 forint összköltségű beruházás megvalósításához 564.090.987 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Electrolux Lehel Kft. A projekt eredményeként a vállalat új területekre és piacokra lesz képes betörni, mely az eddiginél is előnyösebb piaci helyzet kialakítását, valamint további fejlesztési lehetőségek kihasználását teszi lehetővé.