Kutatás-fejlesztési központot épít Győrben a Delta-Tech Kft.

Cimkék: Delta-Tech Kft. fejlesztés gazdaság munkahelyteremtés

Kutatás-fejlesztési központot épít Győrben a balassagyarmati székhelyű Delta-Tech Mérnöki Iroda Kft., amely egyedi igények alapján, saját tervezésű gépek, gyártó és szerelősorok, csomagolósorok, szállítópálya rendszerek és megmunkáló berendezések tervezésével és kivitelezésével foglalkozik – mondta az ünnepélyes alapkőletételen a térség országgyűlési képviselője, megyei fejlesztési biztos szeptember 14-én.

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy a közel 1100 m2 alapterületű központ építésére 253 millió forint támogatást kapott a cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból. A beruházás összértéke 713 millió forint. 

A Delta-Tech Kft. Balassagyarmaton, Bátonyterenyén és Győrben összesen 73 embert foglalkoztat, közülük 15-öt Győrben, 49-et Balassagyarmaton, 9-et Bátonyterenyén. A győri beruházást, amellyel 10 új munkahely jön létre, az idén év végére fejezik be.

A politikus hangsúlyozta: a nemzetközi nagyvállalatok mellett a megyeszékhelyen a hazai cégek is folyamatosan fejlődnek. A városnak pedig a fejlődéshez a folyamatos szakképzett munkaerő biztosítása a legfontosabb feladata. – Ezért fektetnek nagy hangsúlyt a duális képzésre, s a Széchenyi István Egyetemmel és az Audi Hungaria Motor Kft.-vel a folyamatos együttműködésre – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy idén júliusban a megyében hetven százalékos volt a foglalkoztatottság, amely 4,9%-kal haladja meg az országos átlagot, a munkanélküliségi ráta pedig 2,2% volt a győri járásban, amely már a teljes foglalkoztatottság határán van.

A Delta-Tech Kft. 1995-ben alakult Balassagyarmaton. Kezdetben csak kisebb berendezések – például kábelipari gépek – tervezését és gyártását vállalta. 2003-ban 21 fősre duzzadt a cég és létrehozott egy saját telephelyet a balassagyarmati ipari parkban. 2006-ban Bátonyterenyén hoztak létre telephelyet gyártó és tervező kapacitással, 2008-ban Győrben létesítettek irodát,  2012-ben a balassagyarmati telephely szerelőcsarnokának alapterületét megduplázták, a győri irodát pedig gyártó területtel bővítették.

A vállalkozás vevői között van többek között az Audi, a Bosch, a Coninental, a Johnson Elctric, a Mahle, az Opel és a Suzuki, de a cég képviseli magát a műanyag- és fémfeldolgozó iparban, az energetikai iparban és a vegyiparban is.  Gépsoraik Oroszországban, Mexikóban, Kínában és Brazíliában is működnek.

A vállalat itthon egyebek mellett a paksi atomerőmű részére 2003 óta végez folyamatos fejlesztést egy speciális motorszelepvezérlő blokkon, de az utóbbi években nagy hangsúlyt fektet a gyártásközi ellenőrzés-technológiák tovább fejlesztésére. 

A cég nettó értékesítési árbevétele tavaly 980 millió forint volt, amelyből közel 98 millió forint exportértékesítésből származott.

MTI

Keresés
Kövessen minket facebookon