Kutatás-fejlesztési központot épít Győrben a Delta-Tech Kft.

Cimkék: Delta-Tech Kft. fejlesztés gazdaság munkahelyteremtés

Kutatás-fejlesztési központot épít Győrben a balassagyarmati székhelyű Delta-Tech Mérnöki Iroda Kft., amely egyedi igények alapján, saját tervezésű gépek, gyártó és szerelősorok, csomagolósorok, szállítópálya rendszerek és megmunkáló berendezések tervezésével és kivitelezésével foglalkozik – mondta az ünnepélyes alapkőletételen a térség országgyűlési képviselője, megyei fejlesztési biztos szeptember 14-én.

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy a közel 1100 m2 alapterületű központ építésére 253 millió forint támogatást kapott a cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból. A beruházás összértéke 713 millió forint. 

A Delta-Tech Kft. Balassagyarmaton, Bátonyterenyén és Győrben összesen 73 embert foglalkoztat, közülük 15-öt Győrben, 49-et Balassagyarmaton, 9-et Bátonyterenyén. A győri beruházást, amellyel 10 új munkahely jön létre, az idén év végére fejezik be.

A politikus hangsúlyozta: a nemzetközi nagyvállalatok mellett a megyeszékhelyen a hazai cégek is folyamatosan fejlődnek. A városnak pedig a fejlődéshez a folyamatos szakképzett munkaerő biztosítása a legfontosabb feladata. – Ezért fektetnek nagy hangsúlyt a duális képzésre, s a Széchenyi István Egyetemmel és az Audi Hungaria Motor Kft.-vel a folyamatos együttműködésre – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy idén júliusban a megyében hetven százalékos volt a foglalkoztatottság, amely 4,9%-kal haladja meg az országos átlagot, a munkanélküliségi ráta pedig 2,2% volt a győri járásban, amely már a teljes foglalkoztatottság határán van.

A Delta-Tech Kft. 1995-ben alakult Balassagyarmaton. Kezdetben csak kisebb berendezések – például kábelipari gépek – tervezését és gyártását vállalta. 2003-ban 21 fősre duzzadt a cég és létrehozott egy saját telephelyet a balassagyarmati ipari parkban. 2006-ban Bátonyterenyén hoztak létre telephelyet gyártó és tervező kapacitással, 2008-ban Győrben létesítettek irodát,  2012-ben a balassagyarmati telephely szerelőcsarnokának alapterületét megduplázták, a győri irodát pedig gyártó területtel bővítették.

A vállalkozás vevői között van többek között az Audi, a Bosch, a Coninental, a Johnson Elctric, a Mahle, az Opel és a Suzuki, de a cég képviseli magát a műanyag- és fémfeldolgozó iparban, az energetikai iparban és a vegyiparban is.  Gépsoraik Oroszországban, Mexikóban, Kínában és Brazíliában is működnek.

A vállalat itthon egyebek mellett a paksi atomerőmű részére 2003 óta végez folyamatos fejlesztést egy speciális motorszelepvezérlő blokkon, de az utóbbi években nagy hangsúlyt fektet a gyártásközi ellenőrzés-technológiák tovább fejlesztésére. 

A cég nettó értékesítési árbevétele tavaly 980 millió forint volt, amelyből közel 98 millió forint exportértékesítésből származott.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon