Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

2017. szeptember 11. Gyártás | FMCG

A hentesáru- és szárazárugyártás új eljárásmódjainak kidolgozása érdekében indított közös kutatás-fejlesztési projektet 1,71 milliárd forintos uniós támogatással a Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – tájékoztatta szeptember 11-én a Bonafarm csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. az MTI-t.

A 2021 közepéig tartó, 2,573 milliárd forintos összköltségű projekt során a cég és a felsőoktatási intézmény szakemberei dolgoznak együtt a hús víztartalmának csökkentése, a füstölési eljárás fejlesztése, a természetes penészkultúra standardizálása, a klímatechnológia optimalizálása, az automatizálás, a csomagolás- és a termékfejlesztés érdekében. Az egyes feladatok lefedik a szalámigyártás teljes folyamatát, és az eredmények várhatóan könnyen adaptálhatóak a húsiparban – többek között a szalámigyártás új modelljeként.

A projekt fő helyszíne a Pick Szeged Zrt. szegedi szalámigyára, a kutatás-fejlesztésben az SZTE több kara is részt vesz.

A 2200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat a Pick márkán kívül a Herz, a Família, a Délhús és a Ringa termékek gyártója. A Pick Szeged Zrt. 2006 óta a Bonafarm csoport tagja, 2016-ban 78 429 tonna terméket értékesített, árbevétele mintegy 70 milliárd forint volt, melyből 20 milliárd forintot tett ki az export.

Forrás: MTI