Közel egymilliárdos fejlesztés a GYSEV Cargo-nál

2014. augusztus 29. Egyéb | Egyéb szektorok

Közel egymilliárd forintos beruházással bővítette soproni intermodális szolgáltató központjának kapacitását a GYSEV Cargo Zrt. - közölte a társaság szóvivője augusztus 29-én.

– A 41 tonna teherbírású portáldarut 890 millió forintért szerezték be, ehhez az Új Széchenyi Terv pályázatán 388 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a társaság – mondta Rázó László.

A beszerzés a vasúttársaság soproni konténer-termináljának fejlesztésére indított 1,3 milliárd forintos projekt része, aminek  legfontosabb eleme volt a portáldaru beszerzése. A daru darabjait a gyártó Künz ausztriai és csehországi telephelyeiről, speciális szállítójárművekkel hozták Sopronba. 

A konténerek emelésére, áthelyezésére használt portáldaru 300 méteres sínpályán mozog, alatta 4 vágány helyezkedik el. A munkagép képes a kamionon, illetve vasúti kocsin érkező konténerek mozgatására, áthelyezésére is. A fejlesztés részeként elvégezték a darupálya statikai megerősítését és felépítményének cseréjét, valamint a bakdaru villamosenergia-ellátásának kiépítését.

A projekt keretében három acélszerkezetű fedett-nyitott fatárolót építtet a cég, fejlesztik az üzemviteli szoftvert és a már meglévő konténerkövető rendszert.

MTI