Közel 400 milliós fejlesztés

Cimkék: beruházás élelmiszeripar fejlesztés FMCG gyár gyártás hatékonyságnövelés termelés üzem

Csaknem 365,5 millió forintból fejleszti gyártási technológiáját és gépparkját a Buszesz Ecet Ecetgyártó Zrt., a cég a beruházáshoz az Új Széchenyi Terv pályázatán 100 millió forintos uniós támogatást nyert – közölte október 25-én az MTI.

A Buszesz Ecet Zrt. közlése szerint a fejlesztés célja, hogy a jelenlegi egyoldalú termelési struktúra, azaz az ecetgyártás mellett a társaság szélesítse tevékenységi körét. Ennek érdekében a vállalat az ecetgyártástól független területeken bővül: a beruházás során egy szörpállomást, üdítőital-vízkezelőt, ásványvíz-vízkezelőt, fertőtlenítőt és egy PET levegőkompresszor-vonalat építettek ki.

Tájékoztatásuk szerint a vállalat tevékenysége az ecetgyártás és -palackozás, illetve az ásványvíz-palackozás mellett kiterjed szénsavas üdítőitalok gyártására, valamint bérpalackozásra. Az új gépsor a technológia fejlesztésén keresztül elősegíti a hatékonyabb termelést és az új partnerek megnyerését, a korábbi ügyfelek magasabb színvonalú kiszolgálása mellett – közölte a Buszesz Ecet Zrt.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2012-ben közel 765 millió forintot tett ki, 1 évvel korábban még 895 millió forint volt. Tavaly 9 milliós nyereséget könyvelhettek el, a korábbi 126,5 millió forintos veszteséggel szemben.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon