Közel 366 milliós fejlesztés a Lipóti Pékségnél

2014. május 13. Beruházás | Egyéb szektorok

Komplex élelmiszeripari technológia- és termékfejlesztést hajt végre a Lipóti Pékséget működtető Proteus Gold Kft., amelyhez a cég 107 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Tervből – derül ki a vállalat közleményéből május 13-án.

Az innovációs beruházás várhatóan szeptember végén fejeződik be, s a kutatás-fejlesztési (k+f) projekt során új technológiát fejlesztenek ki, amelynek bevezetésével a főzött liszt felhasználásával készült szendvics-alapanyagok, kenyerek minősége javul. A fagyasztási eljárásban továbbfejlesztik a már széleskörűen alkalmazott fagyasztási-sokkolási technológiákat, speciálisan a főzött liszt technológiára alapozottan. Ezzel megindulhat az egyenletes és kiváló minőségű fagyasztott áru gyártása.

A Lipóti Pékség kezdetben csak a Lipót környéki településeket látta el termékeivel, majd 2006-ban elkezdődött az országos mintabolthálózat kiépítése. A Lipóti Pékség először Győrben, és Mosonmagyaróváron, majd 2007-ben a Tatabányai Sütőipari Vállalat átvételével Tatabányán, Érden, és Esztergomban is megvetette lábát.

A pékség 2010-ben megnyitotta 100. mintaboltját Szombathelyen, majd megjelent Sárváron, Veszprémben és Pápán, termékei jelenleg országszerte 200 mintaboltban kaphatók. A cég honlapja szerint hamarosan Tapolcán, Keszthelyen és Székesfehérváron nyitnak új üzletet. A cég 2013-ban 1,6 milliárd forint árbevételt ért el, s közel 200 dolgozót foglalkoztat.

MTI