Közbeszerzési listára került az SAP

2014. május 8. Gazdaság | Egyéb szektorok

Megállapodást kötött az SAP Hungary Kft. és a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF), ezáltal egyszerűsödik az SAP vagy azzal egyenértékű üzleti informatikai megoldások beszerzése a közszféra számára – közölte az SAP Hungary május 8-án az MTI-vel.

A szoftver közbeszerzési listára kerülését a közlemény szerint a közigazgatásban nagymértékűre emelkedett SAP megoldások elterjedtsége, illetve az ez iránti jövőbeli igények nagysága indokolta, így a termékek és szolgáltatások beszerzésével foglalkozó szervezet egységes, átlátható keretben kívánja e technológia további terjedését kezelni.

A 3 évre szóló, SAP vagy azzal egyenértékű szoftverek, fejlesztőeszközök szállítása valamint kapcsolódó szolgáltatások tárgyában indított központosított közbeszerzési eljárás teljes keretösszege 13,5 milliárd forint. A szoftvervállalat szerint a megállapodásnak köszönhetően a közbeszerzésre kötelezett, és az ide önként csatlakozó intézményeknél negyedére csökkenhet az SAP termékek, szolgáltatások beszerzésére fordított idő, melyhez alacsonyabb ár is társulhat.

A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő SAP Hungary Kft. nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is. A kis- közepes vállalatokat megcélzó portfóliója pedig alkalmas bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatainak irányítására.

Az SAP Hungary éves árbevétele 2012-ben mintegy 16 milliárd forint volt, adózott nyeresége 163 millió forintot tett ki a nyilvánosan elérhető legfrissebb cégadatok szerint. A cég jelenleg Magyarországon mintegy 500 embert foglalkoztat.

MTI