Komplex technológiafejlesztési program

2013. július 3. Beruházás | Egyéb szektorok

Komplex technológiafejlesztési program fejeződött be a Henkel Magyarország körösladányi gyárában, a fejlesztésre és a gyártókapacitások kiépítésére a társaság 4,6 milliárd forintot fordított – hangzott el az új gyártórészleg ünnepélyes átadása előtti sajtótájékoztatón, július 2-án, Körösladányban.

A Henkel a fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv Európai Regionális Fejlesztési Alapjától 2 pályázattal összesen 907 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert. A beruházás révén 16-tal nőtt a foglalkoztatottak száma – mondta el Ujhelyiné Mojzsis Anna, a gyár igazgatója. A Henkel csoporton belül Körösladányban állítják elő azt az innovatív mosószert, amelyet több mint 20 európai országba szállítanak. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezetője mérföldkőnek nevezte a most lezárult programot.

Az ünnepségen Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a cég a beruházási költségek 80%-át saját tőkéből finanszírozta, Magyarországon fektette be, lát perspektívát a hazai gazdasági környezetben, új munkahelyeket hoz létre. A helyettes államtitkár az EU 2014 és 2020 közötti fejlesztési időszakára utalva felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország számára lehívható, mintegy 8200 milliárd forintnyi támogatás 60%-át lehet majd közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítani. Az uniós forrásokra a Henkel beruházásához hasonló, innovatív, munkahelyteremtéssel együtt járó fejlesztésekkel lehet majd pályázni – tette hozzá.

MTI