Komplex autóipari beszállítói program

2013. december 13. Egyéb | Autóipar

Az Audi Hungaria Motor Kft. (AHM) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) megkezdte a többlépcsős, komplex beszállítói program végrehajtását – közölte a HITA december 12-én.

A HITA tájékoztatása szerint a program végrehajtásának alapját az Audi Hungaria és a HITA együttműködési szerződése, továbbá az Audi Hungaria Motor Kft.-nek a kormányzattal kötött stratégiai megállapodása teremtette meg. Az AHM és a HITA közötti kooperáció eredményeként, a Volkswagen csoport Kelet-Európai Regionális Irodájának bekapcsolásával született meg az a beszállítófejlesztési program, amelynek elsődleges célja, hogy minél több magyarországi vállalkozás kapcsolódjon be a konszern beszállítói hálózatába.

A Volkswagen AG Kelet-Európai Regionális Irodája és a HITA által közösen végzett előzetes felmérések alapján 11 beszállító kapott meghívást a témában tartott tréningre, amelyen a VW szakemberei a konszern minőségbiztosítási és beszerzési folyamataival, valamint a beszállítókkal szemben támasztott követelményeikkel ismertették meg a résztvevőket. A résztvevők többsége már VW-beszállító volt. A HITA közleménye szerint jó esély van arra, hogy a VW beszállításainak volumene tovább növekedjen.

MTI