Kiváló eredménnyel

2014. május 13. Logisztika | Egyéb szektorok

A Liegl & Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft. biatorbágyi élelmiszer-raktározással foglalkozó kirendeltsége második alkalommal is emelt szinten (99,41%) szerezte meg az IFS Logistic Standard tanúsítványát. Az auditot a világ egyik vezető rendszertanúsító szervezete, a DNV GL csoport végezte.

A cég élelmiszer-üzletága már régóta működtet ISO 9001 minőségirányítási és HACCP rendszert, valamint bio auditon való megfelelésének köszönhetően jogosult ökotermékek kezelésére is. Elmondható, hogy a kirendeltség már 2 éve az IFS Logistic szigorú élelmiszerbiztonsági szabvány követelményeinek megfelelően működik.

A Liegl & Dachser Kft. alapelve, hogy megfelelő gondossággal, és a szigorú minőségügyi elvárásoknak eleget téve kezelje a rá bízott termékeket. Ebben segítségére vannak a teljes munkaműveletet átfogó szabályozások, ellenőrzések. A vállalatnál alapkövetelmény, hogy az élelmiszer-termékek kezelése teljesen elkülönített módon történjen az egyéb más termékektől, így járulva hozzá a még magasabb szintű élelmiszerbiztonság garantálásához.

A hosszú ideje meglévő és jól működő folyamatoknak köszönhetően a cég minden tanúsítás alkalmával kizárólag „higher level” minősítést ért el. Ahhoz, hogy ezt a fokozatot egy vállalat megszerezze, 95%-os szintet meghaladó mértékű eredményt kell elérnie az auditon. Ez a kiemelkedő eredmény nemcsak a biatorbágyi raktárra igaz, hanem a teljes európai Dachser Food hálózatra is. A minőségbiztosításra ugyanakkor a cég nem azért fektet nagy hangsúlyt, hogy megfeleljen az auditokon, hanem azért, mert meglévő és leendő ügyfelei számára a lehető legmagasabb szintű logisztikai szolgáltatást kívánja nyújtani.