Kiosztották az idei InnoMax Díjakat

2014. május 9. Gazdaság | Egyéb szektorok

Több mint száz innovatív vállalat, intézmény, civil szervezet versengett idén az Invitel által alapított InnoMax Díjakért, amelyeket május 8-án adtak át a nyerteseknek, hagyományosan az InnoMax Gála keretében – közölte az Invitel az MTI-vel.

A telekommunikációs cég már ötödik alkalommal osztotta ki a díjat, amelyet azzal a céllal alapított, hogy támogassa a hazai ötleteket és fejlesztéseket, ezzel hívva fel a figyelmet az innovációs tőkére. A pályázatra a gazdaság bármely területéről várták az innovatív vállalatokat és intézményeket, a fejlesztőket. Idén  először civil szervezetek is pályázhattak. A kiírásra 114 pályázat érkezett, amelyeket szakmai zsűri bírált el, a nyertesek pedig nagy értékű telekommunikációs szolgáltatáscsomagokat kaptak.

A vállalatoknál három kategóriát különböztettek meg a  foglalkoztatottak száma alapján. Az 5-19 fős kisvállalati kategóriában az E.N.S. Informatikai és Rendszerintegrációs Zrt. nyert egy online marketing fejlesztéssel. A 20-69 fős középvállalatok kategóriájának győztese a DLM Solutions Kft., egy testbeszéd-elemző, értékesítést támogató rendszer kifejlesztésével. A 70-nél több dolgozót foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) nyerte el az első díjat "Jeltolmács" szolgáltatásával. A non-profit szervezetek közül a zsűri a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány eltűnt gyermekek felkutatására szolgáló keresőmodul pályázatát ítélte a legjobbnak. A fiatal programozók és alkalmazásfejlesztők versenyében a munkához kötődő alkalmazások közül a győztes Cipak Levente lett "e-motion, avagy a GPS-es tehénpásztor" fejlesztésével. A szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó fejlesztések kategóriájában pedig Kovács Viktor "Vitamin" elnevezésű logikai játéka bizonyult legjobbnak. Az Invitel InnoMax Díjhoz kapcsolódóan a Graphisoft Park különdíjjal jutalmazta a NERD Developments Kft.-t "TaxiDriver integrált taxivállalat irányítási rendszer" című pályázatáért.

A budaörsi székhelyű Invitel a magyar telekommunikációs piac egyik meghatározó szolgáltatója, telefon-, internet- és televíziószolgáltatást nyújt lakossági és vállalati ügyfelei számára országszerte.

MTI