Kiemelt fontosságú ügyek

2013. január 23. Beruházás | Egyéb szektorok

A kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánítaná a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nek, illetve anyavállalatának, a Daimler AG-nek a kecskeméti, illetve a Bridgestone tatabányai beruházásaival összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket – derül ki a kormany.hu-n olvasható tervezetből, amelyet január 28-ig lehet véleményezni.

A kormány kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja azokat – a tervezet mellékletében – felsorolt közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nek, illetve anyavállalatának, a Daimler AG-nek a Kecskemét közigazgatási területén, valamint a Kecskemét belterület 26500 helyrajzi számú ingatlanon megvalósuló beruházásaival függenek össze – olvasható a tervezetben. A kabinet a kiemelt jelentőségű ügyek koordinációjára a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelöli ki.

Szintén kiemelt jelentőségű ügyek lesznek a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. Tatabányai Ipari Parkban megvalósuló új személygépkocsigumiabroncs-gyártó üzemének beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek – rögzíti a kormány a határozatban.

MTI