Kétszeres Red Dot Design Díjat nyert a Jungheinrich

2016. július 20. Egyéb | Egyéb szektorok

A Jungheinrich a Red Dot Díj 2016 nyertese és mostantól olyan neves vállalatok sorába tartozik, mint a Ducati Motor, a Ferrari, a McLaren vagy a Microsoft. Az idei évben 57 nemzet 5200 termékkel és újdonsággal jelentkezett a Red Dot Termékdizájn 2016 díjra.

 

A nemzetközi Red Dot zsűri csak azon termékeknek ítéli meg a legjobb dizájn minősítését szolgáló díjat, amelyek egyedi kialakításukkal kitűnnek a piacon a hasonló, elérhető termékek közül. A járművek kategóriájában a Jungheinrich megújult, ECE 225 típusú horizontális komissiózó targoncája nyerte el az elismert díjat. Nagyobb menetbiztonság a reflektoroknak és a nappali menetvilágításnak köszönhető; tágas kezelőhely különböző ergonomikus opciókkal, valamint megújult kezelőelemek a hatékony és kényelmes munkavégzés érdekében – mindezek együttesen győzték meg a zsűrit. Az új hajtómotor, az elektromos kormányzás, illetve az innovatív akkumulátorkoncepció rendkívüli termelékenységet és maximális energiahatékonyságot biztosítanak. 

Ezen kívül a jetPILOT multifunkcionális kormány – melyet minden ECE horizontális komissiózó targoncáben használnak – elnyerte a „Legjobbak legjobbika” (Best of the Best) díjat is a járműkiegészítők kategóriájában és ezzel az év kiemelt terméke lett. A nemzetközi verseny ezen legmagasabb egyedi kitüntetését 2016-ban a benyújtott pályázók mindössze 1,5%-a nyerte el.  A jetPILOT kiváló dizájnjának köszönhetően győzött és ezzel nemzetközi összehasonlításban a Jungheinrichet az éllovasok közé emelte.

A 2016. július 4-én, Essenben megrendezett nagyszabású díjátadó gálán 1200 vendég jelenlétében került átadásra a Red Dot Best of the Best díja. A gálát követő dizájnerek éjszakája partin a győztesek a kitüntetett termékek között ünnepeltek az esseni Red Dot Design Múzeumban. A győztes termékek 4 héten keresztül a „Design on Stage” különleges kiállításon tekinthetők meg, mielőtt az állandó kiállítás részesei lesznek.

A Red Dot dizájn díj (Red Dot Design Award) egy olyan dizájn tematikájú pályázati rendszerű verseny, amelyben a „Red Dot”, azaz „piros pont” a minőség védjegye. Három kategóriában nyújthatók be a pályázatok a díjra: Termékdizájn (Product Design), Kommunikációs dizájn (Communication Design), Dizájnkoncepció (Design Concept). A Red Dot Award a Dizájncentrum Észak-Rajna-Vesztfália szervezésében kerül megrendezésre. 2015-ben több mint 17 000 benyújtott pályázatával a világ egyik legnagyobb versenye. Első alkalommal 1955-ben ült össze a zsűri, hogy az akkori legjobb alkotásokat díjazza. Az 1990-es években Dr. Peter Zec professzor fejlesztette tovább a Red Dot márkanevet és a díjat. A megtisztelő Red Dot-díj azóta a kiemelkedő dizájnminőség nemzetközileg elismert jelképe.