Kétmilliárdos fejlesztés a Szentkirályinál

2014. június 26. Beruházás | Egyéb szektorok

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2 milliárd forintos fejlesztést hajt végre 2015 végéig – adta ki a tájékoztatást a társaság június 24-én.

A fejlesztés keretében új gépsort vásárolnak, és logisztikai beruházást is terveznek.  A vállalat 2014-ben további növekedésre számít részint az exportigények bővülésére alapozva. Az idén 2 milliárd forint export-árbevételt tervez, ez mintegy 10%-os növekedés lesz az előző évhez képest. 

A cég 45 országba szállít ásványvizet és ásványvíz alapú termékeket. Fontosabb exportpiacai között van, Oroszország, Észtország, Csehország, Szlovákia, Románia és Szaúd-Arábia is. Az arab országgal való kapcsolat már több évre nyúlik vissza, a Szentkirályi üzleti kapcsolatban áll a szaúdi kormánnyal és több királyi családdal is. Nemrégiben pedig Mekkában kötöttek stratégiai együttműködést egy helyi disztribútor céggel, a mekkai partner 90 üzletkötővel végzi a forgalmazást. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. árbevétele tavaly 7,6 milliárd forint volt. A társaság telephelyén fúrt kútjaiból évszázadokig garantált vízhozammal, évi 500 millió liter kapacitással rendelkezik.

A kft. a Szentkirályi csoport tagja, amely 2013-ban 9 milliárd forint árbevételt ért el. A csoporthoz tartozik Európa egyik vezető alkoholmentes gyermekpezsgő gyártója, a Vitapress Kft., valamint az előformagyártó üzemet működtető Kingspref Kft. is.  A csoport 2014-re közel 10%-os árbevétel-növekedéssel számol.

MTI