Kereskedelmi logisztikai központ épült Vásárosnaményban

2013. március 4. Logisztika | Egyéb szektorok

Élelmiszer-kereskedelmi logisztikai központot épített a Kiss B. Cégcsoport Vásárosnaményban; a 840 millió forint értékű létesítményt Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár avatta fel március 1-jén a beregi kisvárosban.

Az avatóünnepségen mondott beszédében az államtitkár hangsúlyozta, hogy a családi vállalkozás beruházását a kormány a gazdaságfejlesztési pályázati alapjából 250 millió, míg a vállalkozások munkahelyteremtését támogató keretéből 100 millió forinttal segítette.

Czomba Sándor megerősítette, hogy Vásárosnaményban az év végéig újabb munkahelyteremtő fejlesztés valósul meg: adatfeldolgozó központot adnak át, az informatikai centrumban 300-an jutnak majd munkához. Az államtitkár arról is szólt, hogy a beregi tájegység fejlesztésének jelentős időszakát éli. Elkészült az új vásárosnaményi Tisza-híd, és az M3-as autópálya továbbépítése is folytatódott a térségben.

Kiss B. Zoltán, a családi vállalkozásként működő Kiss B. Cégcsoport tulajdonosának tájékoztatása szerint a március 1-jén átadott élelmiszer-kereskedelmi logisztikai központ 7400 m² alapterületű, a raktár mellett egy bevásárlóközpontot is kialakítottak. A cégcsoport a pályázati támogatások mellett saját fejlesztési forrásából és banki hitelből finanszírozta a beruházást. A logisztikai központ teljesen számítógép-vezérelt, korszerű informatikai rendszer fogadja az ország minden részéből érkező megrendeléseket és irányítja az áru előkészítését, szállításának ütemezését.

A cégcsoport, amelyhez a logisztikai központ kft.-jén kívül a Kiss B. Ker Kft., a Kiss B. Invest Kft., valamint a debreceni Serbonus Plusz Kft. tartozik, az új beruházással már több mint 200 dolgozót foglalkoztat a térségben. Éves árbevétele tavaly meghaladta 6 milliárd forintot, ezt a fogyasztás csökkenése miatt szűkölő piac ellenére az idén is szeretnék elérni.

MTI