Kapacitásnövelő beruházás Szolnokon

2017. szeptember 21. Gyártás | Gyógyszeripar

3,2 milliárd forint értékű beruházásban közel a duplájára növeli termelési kapacitását a Béres Gyógyszergyár. Az egyedi kormánydöntés keretében kapott 50%-os állami támogatással megvalósuló beruházás a Béres termékek iránt egyre növekvő hazai és exportkereslet kielégítése érdekében, valamint a termelési kapacitások bővítése miatt vált szükségessé. A szeptember 21-i avatáson ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

A szolnoki gyár fejlesztése jelzésértékű: a Béres Gyógyszergyár készítményei értékesítésének növelését, valamint új egészségvédő termékek fejlesztését és piaci bevezetését tekinti központi stratégiai feladatának. Az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében, a jelenlegi beruházást is figyelembe véve, 7 milliárd forint értékben történt ingatlan-, gép- és eszközfejlesztés, energia-megtakarítási és környezetvédelmi beruházás, valamint egy integrált vállalatirányítási rendszert is bevezettek. A korábbi fejlesztések önerőből valósultak meg, 296 millió forint hazai és uniós pályázati forrásokkal kiegészülve. A jelenlegi, 3,2 milliárd forint értékű beruházással a teljes egészében GMP minősítésű gyártóterület nagysága eléri a 3700 m2-t, a gyártási kapacitás közel duplájára növekszik, a raktározási kapacitás 40%-kal bővült.

 

Kép forrása: MTI

A szolnoki gyárban előállított termékek több mint kétharmada gyógyszerkészítmény, negyede étrend-kiegészítő, a többi pedig speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer. A legszigorúbb szabályok természetesen a gyógyszerekre vonatkoznak, ám a Béres ugyanazzal a precizitással, gyártási és minőség-ellenőrzési körülmények között készíti a gyógyszernek nem minősülő termékeit is. A hazai és a nemzetközi jogszabályoknak való teljes megfelelés, a gyártási körülmények, az alkalmazott gyártástechnológiák, a tárolási és analitikai feltételek, módszerek, valamint ezek folyamatos fejlesztése a biztosíték arra, hogy a Béres Gyógyszergyár készítményei tökéletes minőségben készüljenek a szolnoki gyárban.

– Készítményeink fejlesztése saját, modern fejlesztőlaboratóriumunkban történik Budapesten, a termelés világszínvonalú, saját gyógyszergyárunkban folyik Szolnokon. Hazánk legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyártó vállalataként olyan értékteremtő és értékálló beruházásokba forgatjuk vissza nyereségünket, mint amilyen a most átadott, új gyártórészleg is. A Béres Gyógyszergyár ezzel a fejlesztésével hosszútávon kötelezi el magát magyarországi, ezen belül szolnoki gyártókapacitásainak fenntartása mellett – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke.

A betegségmegelőző és az egészségmegőrző készítmények gyártása, forgalmazása terén piacvezető Béres Gyógyszergyár a rendszerváltozás óta töretlenül fejlődik, elsősorban preventív célt szolgáló magas minőségű gyógyszereivel, étrend-kiegészítő készítményeivel szolgálja az emberek egészségvédelmét, a „Béres-minőségen” keresztül életminőséget, minőségi életet ajánl. A Béres Gyógyszergyár kínálatában jelenleg több mint 100-féle termék szerepel 230 különböző kiszerelésben. A vállalat részesedése az egészségvédő piacon 33%. A Béres termékek piacvezetők az immunrendszert erősítő szerek, a komplex multivitamin-ásványianyag-nyomelem készítmények, a C-vitaminok, valamint az ízületi készítmények piacán.