Kapacitásbővítés a Delphi tatabányai üzemében

Cimkék: Delphi fejlesztés gazdaság kapacitásbővítés

A Delphi Automotive kapacitásbővítő beruházást hajtott végre tatabányai üzemében. A bővítéshez az üzem vissza nem térítendő állami támogatást is kapott, így lehetősége nyílt a legkorszerűbb technológiával működő félautomata és automata csatlakozóegység-összeszerelő gyártósorok és fröccsöntő berendezések üzembe állítására – áll a cég október 2-i sajtóközleményében.

A tatabányai üzemben a légzsákokban alkalmazott biztonsági visszatartó rendszerekben található csatlakozóelemeket, különféle elektromos és elektronikai berendezéseknél használatos elektromos csatlakozóházakat, valamint az elektromos járművek feltöltésénél használt nagy teljesítményű csatlakozókat állítanak elő. Az új gyártósorok mindegyike megfelel a legszigorúbb munkavédelmi és munkabiztonsági előírásoknak.

– A gyártókapacitás bővítése egy újabb mérföldkő a Delphi magyarországi fejlődésében, emellett a nagy növekedési potenciállal rendelkező jármű-elektronikai piacon betöltött vezető szerepünket is tovább erősíti – mondta Liam Butterworth, a Delphi Connection Systems elnöke.

A bővítésre az Új Széchenyi Terv keretében, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás” pályázatának támogatásával került sor. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg. 2012-ben több mint 686 millió forintos vissza nem térítendő támogatásról született megállapodás a Delphi és a Magyar Állam között a Delphi regionális fejlesztéseinek támogatására, ezen belül a tatabányai üzem gyártókapacitásának bővítésére.

A Delphi 1991 óta van jelen Magyarországon. A cégcsoport jelenleg 3 gyárat működtet az országban – Tatabányán, Balassagyarmaton és Szombathelyen, melyekben több mint 3000 főt foglalkoztat.  A gyárakban globális autógyártók számára készülnek járműipari csatlakozóelemek.

A Delphi Automotive elektronikai alkatrészek és technológiák piacvezető szállítójaként ismert világszerte az autóiparban, a haszongépjárművek piacán és más piaci szegmensekben. A cégcsoport, mely nagyobb technikai központjaival, termelőüzemeivel és ügyfél-kapcsolattartó központjaival 32 országban van jelen világszerte, olyan, a mindennapi életben hasznosítható újításokat fejleszt, amelyek intelligensebbé és biztonságosabbá teszik a termékeket, miközben növelik azok teljesítményét és hatékonyságát is. 

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon