Jótékonysági akciót indít a Mercedes-Benz Hungária Kft.

2013. április 8. Gyártás | Autóipar

Segíts egy mosollyal címmel jótékonysági akciót indít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára a Mercedes-Benz Hungária Kft. – közölte a cég marketing- és PR-vezetője április 5-én, Kecskeméten az MTI-vel.

Amint Sztipichné Kozári Edina elmondta, magánszemélyek és vállalatok egyaránt megvásárolhatják az első, kizárólag Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz CLA felületének részleteit, és a felajánlásokból beérkező összeg a gyermekmentő szolgálathoz kerül. A www.segitsegymosollyal.hu weboldalon április 15-től foglalhatók le az egyenként 25 cm² nagyságú felületek, amelyeken az adakozók arcképeiket, a vállalatok logójukat vagy egyéb ábrákat helyezhetnek el. A dekorált CLA személygépkocsit a nagyközönség az év későbbi szakaszában több rendezvényen is megtekintheti.

Sztipichné Kozári Edina hangsúlyozta, hogy tavaly nagy érdeklődés övezte az első kecskeméti Mercedes-Benz B osztályú személygépkocsi aukcióját, ezért az idén az adománygyűjtésnek egy olyan formáját választottuk, amellyel sokkal többen hozzájárulhatnak a közös célhoz. A Világszínvonal Magyarországról szlogent valóban kiérdemli a kecskeméti Mercedes-Benz modell, a CLA, mert a világ legáramvonalasabb szériagyártású személyautója – fogalmazott a marketing- és PR-vezető.

A kecskeméti Mercedes-Benz Hovány autószalonban április 5-én este bemutatták az első, eladásra gyártott személygépkocsit, amelyet a gyár a jótékonysági aukcióra ajánlott fel. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2012 márciusában, alig 4 évvel a telephely kiválasztását követően nyitott meg, és azóta a legmodernebb környezetbarát technológiával gyártja – a rastatti gyárral együtt – a Mercedes-Benz B osztály személyautókat.

A kapacitásnövekedésnek és a CLA-gyártásnak – amely a gyár második és a világon csak Magyarországon gyártott modelljeként gördült le a gyártósorról – köszönhetően a dolgozói létszám 2500 főről több mint 3000-re bővült. A Mercedes-Benz B osztályból az első évben 40 000 készült el Kecskeméten.

MTI