Ismét kaphatók a boltokban a gyulai hústermékek

2013. február 19. Egyéb | FMCG

Példaértékű összefogás eredményeként ismét kaphatók az élelmiszerboltokban a gyulai hústermékek – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára február 19-én Budapesten, egy CBA-áruházban.

Budai Gyula emlékeztetett rá, hogy a gyulai húsüzemben a hónap elején indult újra a termelés, a 100%-ban önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. nemcsak tradicionális gyulai hústermékeket állít elő újra, hanem sikerült csaknem 300 ember munkahelyét is megmenteni a termelés újraindításával. Amint jelezte, elsősorban a CBA üzletlánc állt a Gyulahús Kft. termékeinek értékesítése mellé. Hozzátette, hogy tárgyalt más élelmiszerláncokkal is, de a legnagyobb fogadókészség a CBA-nál volt az ügyben.

Gyula polgármestere, Görgényi Ernő elmondta, nemcsak a magyar piacot kívánják a gyulai hústermékekkel ellátni, hanem a külföldi megrendelőket is. A kft. várhatóan szállít majd az angol, az orosz és a cseh piacra is, amit már szerződések is alátámasztanak.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója közölte, hogy az általa képviselt üzletlánc marketingkampánnyal kívánja támogatni a gyulai hústermékek eladásának növelését, illetve azt, hogy a vásárlók ismét keressék a tradicionális gyulai kolbászt, májast, felvágottakat.

Amint Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője elmondta, ebben az évben mintegy 5,3 milliárd forint árbevételre számítanak, áruik mintegy 80%-át belföldön, 20%-át pedig külföldön kívánják értékesíteni.

MTI